28 Ağustos 2009 Cuma

Son transferler

Bayern'in Robben'i almak istemesi/almaya çalışması normal de, Robben'in onca takım ve lig dururken Bayern'e gitmesini anlamıyorum. Ayrıca Van Gaal, oynattığı 41212'nin neresine koyacak onu, doğrusu merak ediyorum. Muhtemelen 3'lü forvetin olduğu bir sisteme dönecektir çünkü Robben 442'nin sağ veya solunda defans zaafı yaratır. United'ın onu istediği söyleniyordu ve bence Ferguson'ın oynattığı futbola dünyadaki en uygun futbolculardan biri Robben. Neden almadılar bilmiyorum ama sonuç olarak bu transfer benim için anlamsız ve tatsız oldu.

Sneijder ise Inter'in orta sahası için aranan oyunculardan biri. Çünkü bu takımda Stankovic hariç forvet arkası oynayabilecek bir beyin yok. Bence bununla birlikte Mancini ve Quaresma'nın da ipi çekilmiş oldu çünkü bu kadar merkez orta sahanın olduğu bir takım olarak 41212 oynayacaklardır.

Tuncay'ın Stoke City'ye gidişini tebessümle karşıladım. Çünkü Tuncay'ın kendisinin de kapasitesinin sınırlı olduğunu kabullenmesi anlamına geliyor bu imza. 27 yaşında bir oyuncu olarak Stoke gibi bir takıma 3 yıllık imza atıyorsa bir insan, tek kelimeyle yazık. Ama bir Fenerli olarak hâlâ seviyor ve sayıyorum kendisini; başarılı olmasını da canı gönülden diliyorum.

Robert Huth da bundan birkaç sene önce geleceği en parlak stoperlerden biriydi. O da Tuncay ile birlikte 6 milyon avro bonservisle Stoke'un yolunu tuttu. Stoke bu transferlerle ligde kalmayı başarabilecek bir kadro oluşturmuş görünüyor. Onlardan daha zayıf 4-5 takım bir çırpıda sayılabilir.

Everton Rus millî takımının yıldız oyuncularından teknik orta saha Bilyaletdinov'u 10 milyon avro karşılığı transfer etti. Sağ ayaklı Pienaar'ın oynadığı sol açık mevkii için gayet güzel bir transfer ve böylece Pienaar da gerçek yeri olan sağda kullanılabilir. Ayrıca Lescott'un boşluğunu da Distin ile doldurdular. 32 yaşındaki Fransız 2-3 sene üst düzeyde performans verir bu takıma. Everton kısa zamanda toparlanacaktır zira kadrosu da, hocası da güzel.

Liverpool'un neden gönderdiğini hiç anlamadığım Warnock, 9 milyon avro karşılığında Aston Villa'ya gitti. Dossena'dan en az bir gömlek daha iyi bir oyuncu olan Warnock, doğru düzgün tek sol beki Insua olan Liverpool'da olsa banko ilk 11 oynardı. Aston Villa'nın bu yaz harcadığı para neredeyse 35 milyonu buldu bu transferle.

Warnock'ı 9 milyona veren Blackburn ise piyango gibi bir transfere imza atarak 2 milyon avroya Chimbonda'yı aldı Tottenham'dan. Tottenham ile ilgili son yazıda zaten Chimbonda'nın fazlalık olduğunu ve geçen yıl Sunderland'den tekrar alınmasının da hata olduğunu belirtmiştim. Big Sam çok kârlı bir iş yaparak kadrosunun kalitesini muhafaza etmeyi başardı böylece. Bu arada sağ bek diye inleyen G.Saray da 2 milyon gibi bedava bir ücretle bu oyuncuyu alabilirdi ve Avrupa Ligi'nin mutlak favorilerinden biri olurdu böylece. Yine de Sabri ve Uğur fena sayılmaz.

Hiç yorum yok: