28 Temmuz 2009 Salı

"Zapotoçki" Bursa'da

Sergen Yalçın'ın ısrarla 1 yıl boyunca "Zapotoçki" dediği Çek stoper, 1 yıllığına Bursa'ya kiralandı ve imzayı attı. Zapo iyi bir futbolcu olmasına rağmen birinci sınıf değil, ikinci sınıf da değil, üçüncü sınıf bir oyuncu. Yani asla bir büyük takım futbolcusu değil. Olmamasını, Bursa'ya gitmeyi kabul etmesinden de anlıyoruz zaten. Ama umarım orada başarılı olur. Bursaspor da kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor bu arada. Hüseyin Çimşir ile birlikte merkez orta saha oyuncusu Ergiç, Zapo ile birlikte imzaları bugün attı. Bursa kadrosu bu yıl ligi ilk 5'te bitirebilecek güce sahip. Ne yapacaklarını gerçekten de merak ediyorum ama bu takımdan ve Ertuğrul Sağlam'dan kesinlikle ümitliyim.

Not: Zapo'ya üçüncü sınıf derken onun sadece vasat üstü bir oyuncu olduğunu belirtmek istedim. Türkiye'de zaten birinci sınıf (yani dünya çapında) futbolcu diyebileceğimiz Arda, Gökhan Gönül ve (ne kadar yaşlanmış olsa da) Roberto Carlos dışında bir isim yok. Geri kalan bütün "iyi" futbolcular bence ikinci sınıf; Alex, Guiza, Santos, Bilica, Deivid, Topuz, Özer, Emre, Semih, Baros, Topal, Ayhan, Kewell, Servet, Keita, Balta, Nihat, Holosko, Nobre, Bobo, Ernst vs. vs. 5 üzerinden kategorilendirerek yazıyorum bunları, o yüzden Zapo hakkındaki yorumum yanlış anlaşılmasın. Fena futbolcu değil yoksa...

Edit: Şimdi duyduğuma göre Zapo'nun alacağı 750 bin avronun 500'ünü Beşiktaş, 250'sini Bursa karşılayacakmış. Beşiktaş'ın nasıl skandal bir yönetimi olduğunu bir kez daha kanıtlarken, Bursaspor'un da yılın transferini yaptığı gösteriyor bu not.

3 yorum:

Lord Ricko Joel dedi ki...

evet. sondaki notuna katılıyorum. zapo bursa için iyi bir transfer. bursaspor'dan son 2 senedeki sivasspor performansına benzer birşeyler bekliyorum. bursaspor'a yakışıyor çünkü.

SirEvo dedi ki...

250'yi bursa'ya ödetmiş bjk işte, bu da bir yönetim başarısıdır bizim için aslında :D

Şaka bir yana, Zapo gibi bir adamın bjk'ye gelmesi zaten yönetimin "başarısını" ortaya koyuyordu.
1 senelik de olsa elden çıkartıp kontenjanda yer açması bence iyidir.

Ama şöyle bir şey var, Zapo'ya Zapotoçki diyen sergen, baros'a da varo$ demedi mi tüm sezon? :D

Gündüz Feneri dedi ki...

onu da yazacaktım :)