30 Temmuz 2009 Perşembe

Hamit Altıntop

Şu blogda yazmaya başladığımdan beri değiştirmeden savunduğum net bir görüşüm var, o da Hamit'in şu an dünyadaki en iyi Türk futbolcu olduğu. Bu kadar fazla yeteneği bünyesinde barındıran bir tek Arda var (ki ondaki yetenek daha fazla), ama Hamit'in mental olgunluğu ve profesyonelliği hiçbir futbolcumuzda yok (Arda dâhil). Dün akşam Milan karşısında ilk 11'de başlayan, inanılmaz çalışkan ve yaratıcı bir futbol ortaya koyan millî oyuncu, bence net bir şekilde Van Bommel'den daha iyi ve kaliteli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Ama Van Bommel hem bu takımın kaptanı hem de Van Gaal'in vatandaşı. 11 milyona alınan Tymoschuk da banko oynayacağına göre Hamit'in ilk 11 şansı her şeye rağmen az görünüyor. Ama o takımda kalıp formayı hak etmek için başlattığı ve şu âna kadar da gayet iyi götürdüğü bu savaşına devam edecek. Performansını çok yakından takip edelim bu yıl. Sezon sonunda sözleşmesi de bitiyor Hamit'in. Bir gün Fener formasıyla izlemek nasip olursa, futbol konusunda son 10 yıldaki en mutlu anlarımdan biri olacak o.

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Sadece su anda degil, bende Türk futbol tarihindeki en iyi oyuncu diyecegim onun icin.

Yalniz Van Bommel kiyaslamaniza itirazim var. Ikisi ayni yerin adami degiller. Hamit'in kadro yarisinda en büyük rakibi Schweinsteiger olacak bir de ayni zamanda Van Bommel ile önlibero icin kapisacak olan Tyhmoschuk da sag tarafta denenebilir; o olacak...

Esasina bakarsaniz hazirlik maclarina kadar forma sansi cok azdi Hamit'in ama hazirlik maclarindan sonra anlasildiki su anda ilk onbirin bu saydigimiz oyuncular icinde en sanslisi. Bu konuda Van Gaal'a güveniyor ve hak edene hak ettigi formayi verecegini düsünüyorum. O yüzden de Hamit'in en azindan ligin baslarindan ilk onbirin oyuncusu olacagini düsünüyorum.

alien501 dedi ki...

Dünyadaki takımların çift yönlü ortasaha aradığı, gerrard ve lampard'ın parmakla gösterildiği bir dönemde onlara rakip olabilecek kalitedeki bir ortasaha oyuncusunun yedek kalması van gaal gibi tecrübeli, akıllı bir manager tarafından yapılacak büyük bir hata olur. Hem sağ kanatta hem de göbekte cmf pozisyonunda yeri geldiğinde forvet arkasında da sırıtmicak bir oyuncu milli takım için de bayern için de büyük nimet. Bize düşen sakatlanmamasını ummak, gerisini Hamit halleder.

Adsız dedi ki...

bayern munchen klasik 4-4-2 oynacaksa hamit kendine sağ kanatta rahatlıkla yer bulabilir bence ki bulmalıdır da. ve evet şu anda dünya üzerinde aurelio ile beraber en komplike türk fubolcudur.