30 Temmuz 2009 Perşembe

G.Saray'dan bomba

Birkaç haftadır G.Saray'ın mutlaka Ayhan tipinde bir orta saha oyuncusu alması gerektiğini, şu an için en önemli sorunun o olduğunu yazıp duruyorum. Gerçekten de Ayhan tipinde ama ondan bir gömlek daha kaliteli bir ismi kadrolarına katmayı başardılar. 2 yönlü orta saha oyuncusunun adeta tarifi olan, Brezilya millî takım oyuncusu Elano ile 4 yıllık sözleşme imzalamışlar. Elano hem koşan, mücadele eden, hem oyun zekâsı yüksek, hem teknik, hem uzaktan şut atabilen, gerçekten de müthiş bir oyuncu. Orta saha Elano, Topal, Ayhan; forvet ise Keita, Baros ve Arda şeklinde oldu şimdi. Avrupa Ligi'nde rahatlıkla (evet rahatlıkla) çeyrek ya da yarı final görebilecek bir takım bu. Çok rahat olmasa da kupayı da kazanabilir. Yönetimi tebrik etmek lâzım.

5 yorum:

ali dedi ki...

Dün internette bir site BJK ın Deco yu bırakıp Elano yu bir an önce bitirmesi gerektiğinin çünkü GS nin devrede oldugunu , bu işin 6.5 milyon avroya biteceği ve CL sebebiyle Elenonun tercihinin kesinlile BJK olacağı yazıldı ama bizim iş bilmez yönetim tarihin hatasını yaptı, kendilerine bildiğim sayısız kufuru ettim, en azından kulaklarını çınlatabildiysem ne mutlu bana !!

Gündüz Feneri dedi ki...

ali kardeşim sizin elanoya ihtiyacınız yok ki, sizin ciddi şekilde bir sol açığa ihtiyacınız var. orta üçlü ernst, fink, tello olur. sağda holosko, ortada bobo veya nobre ama solda kim? (nihat da inanılmaz gereksiz bir transfer görüldüğü gibi). sol açıkta yine yusuf veya serdar özken oynayacaksa o iş olmaz ben sana söyliyim.

Bolat dedi ki...

Nihat bence de cok geeksiz bir transfer. Saniyorum Demirören, Topuz transferiyle kaybettigi prestiji ve taraftarin gözündeki degerini Nihat ile toparlamaya calisti. Yani o transferi sahaya yönelik degil de taraftara yönelik yapti.

ali dedi ki...

Öncelikle Tello orta üçlüde oynadığı hiç bir maç vasatı aşamadı ve o bölgenin sertliğine ulaşamadı. O yüzden tello nun daha etkili olduğu solda oynaması en makul seçenek. Nihat konusunda 6+2 yabancı kuralına tersten bakıp kadroda en az 5 yerli futbolcu olma zorunluluğunu düşününce ve eldeki yerli futbolcuların kalitesine bakınca, Nihat her ne kadar Holosko yu yedeğe itecek bir transfer olsa da bu sezonun bu açıdan en mantıklı işiydi ..Ha ya da gidip hamit yada tuncay dan birini alabiliyorsan evet nihat saçma :)

Gslee dedi ki...

bu transferle birlikte Türkiye'nin en pahalı ve en iyi kadrosuna sahip olduk. Ne mutlu bize... :)