28 Temmuz 2009 Salı

Sivas perişan

Sivasspor, Anderlecht karşısında bu sezon ligde kümede kalma mücadelesi verecek bir takım görünümündeydi. O kadar kötü oynadılar ki, sebebini neye bağlamak gerekir, hiç bilemiyorum. Petkovic hayatının en rezil maçlarından birini oynadı. Defans bloku nerede duracağını bilmeyen acemiler mangası gibiydi. Orta saha ve forvette 10 üzerinden 6 ile oynayan bir oyuncu bile bulamıyorum. Hele Musa Aydın, geçen sezonun ikinci yarısından beri devam eden inanılmaz düşüşünün son perdesini sergiledi. Bu hâliyle takımda asla oynamaması gerekir.

Extensor kardeşin dediği gibi 4-1-4-1 ile çıktı sahaya Sivas ve böyle bir maçta inanılmaz deneyimsiz ve yer kaplamasını bilmeyen Mbemba'nın ön liberoda oynaması tam skandal bana göre. Ben alttaki postta yazdığım gibi 5-4-1 çıkacağını sandım ama öyle de çıksa bu oyuncu performansları ile skor çok farklı olmazdı.

Yardımcı hakemler başta olmak üzere hakem üçlüsü de Sivas'ı resmen ezdi.

Anderlecht (4-4-2): Proto 6 - Wasylewski 7, Juhasz 8, Deschacht 9, Van Damme 8 - Chatelle 8, Biglia 8, Polak 7, Boussoufa 9 - Suarez 8, De Sutter 9 (Frutos 9)

Sivasspor (4-1-4-1): Petkovic 1 - Abdurrahman 4, Sedat 4, Yasin 4, Hayrettin 4 - Mbemba 4 (46' Uğur 4) - Musa 1, Onur 5, İbrahim 5, Erman 3 - Ersen 5 (46' Kamanan 4)

Goller (5-0): De Sutter 17' ve 76', Boussoufa 22', Chatelle 33', Frutos 90+1'

5 yorum:

readarea dedi ki...

ALLAH büyük
"5 yeriz, 6 yemeyiz; 7 yeriz, 8 yemeyiz"
demişti kendileri

sözünün eriymiş ama

ali dedi ki...

"türbülent" işe yaramadı herhalde, beter olsun :)

Olympian dedi ki...

biglia fener e gelmezse kendimi keserim.

Adam dedi ki...

Sivas'ı bir kaç sezon sonra Bank Asya'da görürsek şaşırmamalı. Yıllar önce 2. ligden çıkan Kocaeli bu Sivas'dan çok daha iyi takımdı. Yanlış hatırlamıyorsam Güvenç Kurtar çalıştırıyordu takımı o zaman. Öyle Sivas gibi defansif falan değil, ciddi ciddi hücumcu bir takımdı Kocaeli.
Sivas FB ve GS nin berbat bir sezon geçirmeleri sayesinde aldığı 2. olma başarısını tekrar edebilecek kapasitede değil. Yazık ülke puanlarına.

Gündüz Feneri dedi ki...

o kocaeli efsane bir takımdır kardeş:
kalede ömeroviç
defansta osman, kuzmanovski
orta sahada mirkoviç, tuncay, bülent, yalçın
forvette saffet ve ergun.
hakikaten inanılmaz bir takımdı, ligin ilk yarısında sami yen'de falan kora kor top oynayıp feldkamp'ın g.saray'ı ile berabere kalmış, kocaeli'nde fener'i yenmişlerdi. ama sonra nedense düşüşe geçip şampiyonluğu kaptırdılar. bir sonraki sene de avrupa'da sporting'e elendiler.