31 Temmuz 2009 Cuma

Mutu'ya 17 milyon avro ceza!

2004 yılında Cheslea'de oynarken doping testi sırasında kanında kokain tespit edilen Adrian Mutu, bilindiği gibi bu olay üzerine kulübü tarafından kovulmuştu. 26 milyon sterline aldığı bir futbolcuyu bu kadar erdemli bir şekilde bedava gönderen Chelsea'nin aksine, İtalya'nın ve Avrupa futbolunun leş kargalarından biri olan Juventus, sadece 3 ay sonra Rumen oyuncuyu bedava kapıp 1.5 yıl oynatmış ve sonra da utanmadan 10 milyon avroya Fiorentina'ya satmıştı.

Geçen yıl FIFA Uyuşmazlık Kurulu'nun, olayla ilgili olarak Chelsea ile olan sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesi ile Mutu'ya 17 milyon avro ceza vermesinin akabinde Rumen oyuncu CAS'a başvurarak neticeyi beklemeye başladı. Ancak CAS da cezayı onayınca olay artık nihayete ermiş oldu. Mutu'nun o kadar parası var mıdır bilmiyoruz ama öyle ya da böyle Chelsea'ye bu parayı ödemek zorunda. Belki taksit yaparlar :) Şaka bir yana onun için çok büyük bir yıkım bu. Belki de sporculuk hayatı boyunca yaptığı tüm yatırım uçup gidecek şimdi. Bu sezon nasıl bir performans gösterir bu olayın üzerine, o da ayrı bir merak konusu.

4 yorum:

firat selcuk dedi ki...

olan bize olacak.. hem sahip çıkarlar mağdur oldu diye hem de olayın etkisiyle sezon boyu kötü oynasa kimse laf etmez..

koca kulübün kanını emiyorsun be mutu, git artık..

Gündüz Feneri dedi ki...

doğru söze ne denir?

Unknown dedi ki...

juvw neden les kargası onu anlamadım ya.Luciano Moggi nin sikeciligini filan elestirelim de o adamın dünyanın en iyi transfer yapan adamı oldugunu unutmayalım.Bos da olan mutu yu almıs adam,kötü mü yapmıs?

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş zaten hafif bir hasetle söylüyorum bunu. adamlar dünyanın en akıllı kulübü, bakma sen öyle dediğime :)