27 Temmuz 2009 Pazartesi

Morientes rüyası

Bonservisi elinde olan futbolcularla ilgili yazımda, Fener için biçilmiş kaftan diye söz ettiğim Morientes'e de değinmiştim. Bu büyük santrforun menajeri de (sanki içime doğmuş) bugün oyuncusuyla ilgilenen takımlar arasında Fenerbahçe'nin de olduğunu söylemiş. Düşüncesi bile güzel...

Yaklaşık 1 aydır kafamdan şu geçiyor: Fener Lugano ile anlaşacak ve öyle ya da böyle Guiza'yı gönderecek. Özellikle ikincisinden neredeyse eminim zira Daum'u çok iyi tanıdığımı sanıyorum. Eğer Daum "sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi golcülerinden biri" diye açıklama yapıyorsa, ya söz konusu oyuncuyu gaza getirmeye çalışıyordur ya da satılıkmış gibi görünüp değeri düşmesin diye ters manyal yapıyordur. Ben başından beri ikinci seçeneği düşünüyorum. Çünkü özellikle Alex'in olduğu bir takımda (kalitesi ne olursa olsun) Guiza "tipinde" bir tek forvetle oynamak intihar gibi bir şey ve Daum'un da bunun farkında olduğunu sanıyorum. Morientes ise şu koşullarda bulunabilecek en ideal ve en kaliteli forvet. Ayrıca inanılmaz tecrübeli, Van Hooijdonk'un buraya geldiğinde olduğu gibi 33 yaşında. Ve Pierre'den çok çok daha kariyerli bir oyuncu. En iyi zamanında futbolculuğunu değerlendirdiğimde, evrensel olarak düşünürsek kalitesine 10 üzerinden 10 verirdim. Şimdi ise sakatlıklar ve yaşının ilerlemesi sebebiyle 8'e düştü diyebiliriz. Ama mesela Guiza kariyerinin en iyi döneminde bile 8'i geçemez. Semih de şu anda ya 7 ya da 8'dir nazarımda. Dolayısıyla bonservisi elinde, müthiş bir profesyonel, 9 numaranın adeta tarifi ve lider bir oyuncu olan Morientes'i alırsa Fenerbahçe, çok büyük bir iş yapmış olur.

1 yorum:

yarligaso dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak bu güzel yorum ve temennilere katılmamak mümkün değil, umarım İspanya'nın gol kralı gider, yerine İspanya'nın taçsız kralı gelir.