28 Temmuz 2009 Salı

G.Saray'ın yeni formaları

Bir Fenerli olarak yorumlamak bize düşer mi bilmiyorum ama o kadar çok G.Saraylı arkadaş beğenmemiş ki kreasyonları, yazmak kaçınılmaz oldu bir bakıma. Öncelikle klasik parçalı konusunda yapılacak fazla bir şey yok. Bence çok fena olmamış, özellikle bizim çocukluğumuzda bu formanın mesela sarı olan tarafının kolu kırmızı, diğer tarafının ise tersi olurdu. Kaç senedir böyle bilmiyorum (çünkü takip etmiyorum) ama bu sene formanın bir tarafı tümden sarı, diğer tarafı ise kırmızı. Arkasındaki font ise tam anlamıyla nostaljik bir biçimde beyaz seçilmiş ve bence genel olarak güzel olmuş. İçindeki Kewell olduğu için öyle görünmüş de olabilir bana :)

Beyaz ise özensiz olduğu her yerinden belli olan bir tasarım. Düz çarşafın üzerine iki tane sarı-kırmızı çizgi çizmekle olmuyor bu işler. Siyah olan ona göre biraz daha eli-yüzü düzgün.

Asıl bomba ise mor forma. Bence inanılmaz güzel bir renk ve son derece sade bir tasarımla bile hoş görünüyor. Ama... ama ne gerek var? Üstelik mizah yönünden bu kadar fukara bir futbol ortamımız varken rakip takımlara malzeme vermeye bu kadar namzet bir renk niye seçilir? Ayrıca ne alâkası var? Füme rengi formada bile sarı ya da kırmızı bir şeyler olurdu ama bu bildiğiniz mor-beyaz adidas tişörtü gibi. Macera aranmış ve taraftarın da bu maceradan hoşlanacağını sanmıyorum.

Tabiî mühim olan formalardan çok içindekilerin oynadığı toptur, o ayrı konu.

5 yorum:

Adam dedi ki...

Türk insanının bünyesi kaldırmaz marjinal işleri. GS Formaları çok kötü olmuş bence. Hiç yakalı formaları yok. Ayrıca turuncu formaları çok güzeldi (Kewell yüzünden olabilir :). Hazır Hollandalı bir td gelmişken revize edip devam edebilirlerdi en az 1 sezon.
Ben şahsen Fener'in yeşil forma çıkarmasını istiyorum. Logodaki yaprak yeşili gibi. Bizim taraftar arıza çıkarmazsa tabii :)

Keten Borudelen dedi ki...

Morun en azından sarı ya da kırmızı detayları olması gerekirdi. Ama tonunda sorun olduğunu düşünmüyorum.
O siyah da antrenman formamız.
Bir de devre arasında morun kırmızısı çıkcakmış.

Keten Borudelen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Keten Borudelen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gündüz Feneri dedi ki...

bu yorumlar nasıl kendi kendine silniyor? ben dokunmadım :)