31 Temmuz 2009 Cuma

Fenerbahçe 5 - Honved 1

Fenerbahçe, Honved gibi ligimizde düşmemeye oynayacak acemi ve yetersiz bir takım karşısında olmasına karşın, gayet ciddiye aldığı ve erken kopardığı maçta taraftarlarını resmen büyüledi. Yeni transferlerden Cristian orta sahada adeta bir maestro gibi (Emre ile birlikte) takımı yönetirken, Gökhan başta olmak üzere diğer oyuncuların formu ve Alex'in iştahlı oyunu gerçekten de sevindiriciydi. Geçen sene adeta bir sünepeler ordusu gibi taraftarı çileden çıkararak koca sezonu heba eden oyuncular bu sene çok farklı bir coşku ve istek koyacak ortaya, görünen bu.

Daum'un transfer edilmesi ile ilgili onca eleştiri ve muhalefet gösteren kişiler de şunu bilmeli ki, bu akşamki futbolun ve ilerisi için verilen ışığın yegane sorumlusu Alman hocadır. Fenerbahçe'nin en önemli transferinin (elbette Aykut'tan sonra) o olduğunu bağırıp durmamın nedeni işte buydu. Fenerbahçe gibi bir kulüpte futbol takımına bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir fark yaratacak müdehaleyi, dünyada bir Daum, bir de Lucescu yapabilirdi.

Bunun çok kolay ve zorluk derecesi (kıstas kabul edilemeyecek kadar) düşük bir maç olduğunun farkındayım. Tek maçla havaya girmiş falan da değilim. Beni memnun eden şey, bu akşamki maçtan çok, bu akşamın önümüzdeki dönem için verdiği işaretlerdir. Onları da hep beraber yaşayıp göreceğiz.

1 yorum:

Adam dedi ki...

Daum'un gönderilişini hiç sindirememiştim. Zico'nun kazandığı CL çeyrek final başarısında Daum'un da payı olduğunu düşünüyordum. Gelişine çok sevinmemin boşuna olmadığını gösterdi takım bugün.
Doğmamış çocuğa don biçme gibi olacak ama bu sene açık ara şampiyonluk beliyorum. Yürüye yürüye değil ama koşarak, mücadele ederek başaracağız.