26 Temmuz 2009 Pazar

City'nin kadrosu

Man City'nin kadrosuna baktığımızda, yapılan transferlerden sonra (şu an net bir şekilde 4. büyük olarak görünen) Arsenal'i bile gölgede bırakan müthiş bir oyuncu topluluğu görüyoruz. Savunmanın göbeğine, hedefledikleri oyunculardan birini aldıkları zaman neredeyse şampiyonluğa oynayacak 2 tane 11 yaratmış olacaklar. Ama bunun için en önemli şart o stoper transferini mutlaka yapmaları. Daha önce Adebayor transferi ile ilgili olarak yazdığım postta eğer bunu yapmazlarsa, sadece böyle şöhretli forvetleri toparlamakla homojen bir takım yaratılamayacağını, lig başlayınca bunun ceremesini çekeceklerini belirtmiştim ama onlar da olayın farkında zaten. Dolayısıyla hedefledikleri başarıya ulaşmaları için (bu şimdilik ilk 4 gibi görünüyor) savunmaya muhakkak takviye gerekiyor. Hatta ben olsam Bridge'e güvenmez, (gitmek isteyen Garrido'yu gönderip) bir de sol bek alırdım.

Kadroya bir göz atarsak kalede zaten Shay Given var, yedeği Kasper Schmeichel. Savunmanın sağında gelecek 10 yılın bankosu Micah Richards, solunda ise Wayne Bridge. Ortasında şimdilik Richard Dunne ve Onuoha görünüyor, Dunne benim çok beğendiğim sağlam bir oyuncu. Burada genç Onuoha'nın yerine ya John Terry ya da Kolo Toure'yi almak istiyorlar. Görünüşe göre ikisinden birini de mutlaka alacaklar. O zaman taş gibi bir defans bloku yaratılmış olacak.

Orta saha kesinlikle Arsenal'den daha iyi; onlar Denilson, Song gibi bebelerle oynarken City'de Ireland, Kompany, Barry şeklinde muazzam bir üçlü var. Yedekler ise Michael Johnson, De Jong ve Elano! Forvette (433 dizersek) Tevez, Adebayor ve Robinho'yu görüyoruz. Yedekler SWP, Santa Cruz ve Petrov; Bellamy, Bojinov ve Benjani de kenarda duranlar. Gerkesiz gibi görünen bu üçünden kurtulurlarsa, savunmaya gerekli takviyeyi yaparlarsa ve benim hiç güvenmediğim Mark Hughes faktörü de engel olmazsa Arsenal'i geçmeleri gerçekten de çok olası görünüyor. Bu kadronun maçlarını seyretmek için de sabırsızlanmamak mümkün değil.

1 yorum:

123, dedi ki...

Fazla iyimsersin bu konuda,forvetteki şişkinlik ve defanstaki aşırı zaafiyet göstermeye yetiyor zaten transfer politikalarındaki dengesizliği..