27 Temmuz 2009 Pazartesi

Broos akıllı adammış

Trabzon'un, hepimiz için kapalı kutu olan yeni teknik direktörü Broos, takımıyla geçirdiği belirli bir sürenin ardından "bir sol kanat oyuncusuna ihtiyacım var" diyor. Geçen sezon boyunca Trabzon ile ilgili yazdığım bütün postlarda takımın tek kanatlı uçak gibi olduğunu, Yattara'nın sağda yaptığı işi solda yapacak bir adama ihtiyaçları bulunduğunu yazıp durdum. Enteresandır, onca transfer yapılmasına rağmen buraya bir oyuncu alınmadı (her yerde oynayabilen Engin dışında). Fener'den Uğur Boral'ı istemek ise sadece bir hayal olabilir zira Uğur dışlanmış bir oyuncu falan değil, 3 senedir ilk 11 oynuyor hatta. Santos ile birlikte muhtemelen tamamen yedek bir oyuncu olacak ama rotasyonda daima kendisine yer bulur.

Broos şimdilik hazırlık maçlarında Engin'i orada oynatıyor ve herhalde tatmin olmadı onun performansından. Alanzinho'yu ise muhtemelen ortanın solu bir oyuncu olarak görmüyor, ki haklıdır. Aslında 433 oynansa Yattara ve Alanzinho ideal açık oyuncuları olabilir ama 442'de savunma yönünde çok açık verir bu ikili. Yine de zorluk derecesi düşük maçlarda denenebilir.

Bu arada Tjikuzu'nun performansının yüksekliği onlar için sevindirici bir etken. Orta sahanın ortasında Selçuk ile birlikte oyunun her iki yönünü de oynayabilen ideal bir tandem olabilirler. Hüseyin tamamen defansif oynayan ve hücuma katkısı sıfır denebilecek bir isimdi ama Tjikuzu öyle değil. Orası için Serkan Balcı ve Ceyhun yedekler gibi görünüyor, atak orta saha olarak ise Zafer Yelen var; ki onu da merak ediyoruz açıkçası. Sezonun başlaması ile birlikte daha net görürüz bazı şeyleri.

1 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Tjikuzu'da pek çift yönlü değil...
Eski Galatasaray'lı Batista gibi