19 Nisan 2009 Pazar

Ligde 28. haftanın görünümü

Lider Sivasspor, Konya deplasmanında maçın da hakkı olan beraberlik sonucu aldığı 1 puanla liderliğini korumayı başardı. Hoş, bu akşam Beşiktaş kazansaydı bu ifadeyi kullanamayacaktık ama netice itibarıyla 28. hafta sonundaki manzara bu. Konya can derdinde olmasına rağmen önce 1 puanı garantiye alan bir anlayışla oynadı. Sivas ise yiyeceği golü kolay kolay çıkaramayacağını bildiği için temkinli başlayıp yavaş yavaş tempo yapmaya çalıştı. Teknik direktör Uygun, bir yerden sonra bütün silahlarını oyuna almıştı ama neticede gol bulmaya yetmedi bu çabalar. Uygun maçtan sonra bu beraberliğin kendilerini şampiyon yapacağını söyledi ve bu inanmışlık ilk kez bu kadar özgüvenli ve kararlı bir şekilde dile getirildi 2 yıldır. Hayırlısı...

Beşiktaş ise iyice gaza gelen ve sezon içinde yaşadıklarını tamamen unutmuş görünen taraftarları ile her maçı kazanma havasında ama bu işler sadece istemekle olmuyor, herkes bu gece bunu görmüş oldu. Daha da çok görecek o arkadaşlar zira Beşiktaş'ın zor fikstüründe kazanmaya en namzet olduğu bu maçta bile puan kaybı yaşaması hiç hayra alamet değil. Fener ve G.Saray ile içeride oynayacağı maçlar bugünkünden de zor geçecek. Ayrıca zorlu 4 de deplasman var. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Denebilir ki eğer 10 kişi kalınmasa 3 puan alınabilirdi. Kısmen doğru ama ilk yarıda (personel sayısı eşitken) Bursa'nın oynadığı topu hatırlatmak isterim. Zaten rakibin 10 kişi kalması Bursalı oyuncuları öyle rahatlattı ki, 4'e 2 avantajla birkaç kez rakibi yakaladıklarında sadece ve sadece ciddiyetsizlik yüzünden son pasları veremeyerek golleri kaçırdılar.

Üçüncü Trabzon kendi taraftarına karşı da oynadığı tuhaf bir duruma düştü son haftalarda. Hoca ve futbolcular taraftarın haksız tepkileri sonucu öylesine motive oldu ki, liderlik stresi de gidince takır takır top oynamaya başladı takım. Haftaya Sivas deplasmanında kazanırsa bir anda yeniden şampiyonluk naraları atabilir Trabzon camiası, bu açıdan hayati bir maç oynanacak Sivas'ta. Ama kazanamasa bile kaybetmemesi ve geçen hafta da yazdığım gibi mutlaka ama mutlaka ilk 2'ye girmeyi başarması lâzım bordo-mavililerin. Şampiyonlar Ligi'nden gelecek gelirlere, üç büyüklerden çok daha fazla ihtiyaçları var çünkü.

G.Saray ise hiçbir şey oynamadığı bir maçı daha kazandı. Korkmaz geldiğinden beri aldıkları hemen her maçı bu şekilde aldılar zaten. Karşılarındaki, düşme stresini fazlasıyla yaşayan Belediye takımı o kadar ruhsuz ve ciddiyetsizdi ki, bu futbolla bu kadar kötü yakaladıkları bir G.Saray'ı geçmeleri bile zordu zaten. G.Saray'ın inanılmaz güzellikte bir fikstürü var. Hatta o kadar ki, deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçını kaybetmemeleri bile yetebilir onlara. Bakalım nereye kadar gidebilecekeler.

Fenerbahçe'nin durumu ise evlere şenlik. Zaten 5 senede bir böyle sezonlar geçirmeye alışığız taraftar olarak ama geçen yıl alınan o muazzam Avrupa başarısından sonra bugünleri görmek, gerçekten çok acı.

Hiç yorum yok: