20 Aralık 2008 Cumartesi

Real korkak ve kişiliksiz

Daha maçın başında öne geçen Real, Raul'u da yedekte bırakan bir 4-5-1 ile 80 bin seyircisinden hiç utanmadan 1o kişi defans yapmaya başladı. Aslında o futbolu asıl Valencia uygulamak için sahaya çıkmıştı ama bu golün ardından onlar da topa sahip olup gol aramaya başladı mecburen. Her iki takımda da inanılmaz yetenekli oyuncular bulunduğu için ortaya seyir zevki müthiş bir maç çıktı. Ve fakat o yetenekli oyuncuların son pas ve son vuruşlarda acemice denebilecek hataları, birden fazla gol olmasına imkân vermedi.

Ramos sadece yeni bir teknik direktör olduğu için bir hava vermiş takıma, onun dışında Raul'u bile kendi sahasındaki bir maçta yedek bırakacak kadar korkak ve kişiliksiz bir takım çıkardı. Eğer skor avantajı elde edilemeseydi Ramos'un planı neydi, doğrusu bunu çok merak ediyorum. Bırakın Valencia'yı, çok daha zayıf rakipler karşısında önümüzdeki maçlarda görürüz.

Valencia ise geçen yılın Sivas ya da Kayseri takımları gibi kendi ayarındaki ya da daha güçlü olan takımlara karşı sürekli çuvallamaya devam ediyor. Ama yıllardır olduğu gibi kadroları Avrupa'nın en iyileri arasında. Yine de bir sebepten olmuyor.

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas 8 - Salgado 7, Cannavaro 8, Meztelder 8, Marcelo 6 (72' Torres 6) - Gago 8, Guti 6 - Robben 10, Van Der Vaart 5 (56' Palanca 5), Drenthe 5 (47' Raul 6) - Higuain 8

Valencia (4-1-4-1): Renan 8 - Miguel 6, Albiol 7, Marchena 6, Del Horno 5 (63' Maduro 6) - Albelda 6 - Joaquin 7, Fernandes 7, Baraja 7 (63' Silva 7), Mata 6 (75' Vicente 6) - Villa 7

Gol: Higuain 3'

Hiç yorum yok: