14 Aralık 2008 Pazar

Beklendiği gibi

Barcelona, çok büyük favori olarak çıktığı maçta bu unvana yakışır bir şekilde 90 dakika boyunca baskılı, arzulu, coşkulu (ama niteliği sorgulanabilir) bir futbol sergiledi. Her zaman adaletli davranmasa da genel itibarla adaletine inandığım bir oyun olan futbolda, bu çabasının karşılığını da son dakikalarda attığı 2 golle almayı başardı. Aslında kadrosu bu kadar yıldızlarla dolu olmasa, Messi gibi "bu dünyanın dışından" bir oyuncusu olmasa, örneğin bu geceki Real kadrosu Guardiola'nın elinde olsa oynanan futbol nasıl olurdu? Guardiola'nın "taktiksizlik" gibi görünen taktiğinin foyası çıkar mıydı ortaya, bunlar sorulması gereken sorular. Zira Barca sanki sezon başından beri "çıkın oynayın, yaparsınız siz" tarzı bir taktik(!)le sahaya çıkıyormuş bir görüntüye sahip. Ha, öyle bile olsa bu kadar yıldızla uğraşmak, onlarla çalışmak, arıza çıkarmalarına engel olmak vs. takdir edilmesi gereken bir meziyettir, bunu da inkâr edecek değilim.

Real ise kadrosundaki (sakatlıklardan mütevellit) inanılmaz erozyonun etkisiyle topal bir şekilde çıktı sahaya. Buna rağmen ve bununla birlikte, formsuz da olsa, rakibi daha güçlü bile olsa, formasına yakışır bir duruş ve mentalitenin çok uzağındaydı Madrid ekibi, bunu söylemek isterim. Cannavaro gibi cengaver bir oyuncu ve dünyanın en iyi kalecisi diyebileceğim Casillas ile defansta onurlu bir direniş sergiledi ama Barca'nın, hiç çalışmadığı çok belli olan ve sallapati şekilde bulduğu duran top golüne teslim oldular. Schuster "bu yıl onların yılı" derken haklıydı, bunu görebilmek lâzım. Real gelecek sezonun planlarına geçerse çok iyi eder.

Barcelona (4-1-4-1): Valdes 8 - Alves 7, Marquez 7, Puyol 9, Abidal 6 - Toure 8 - Messi 9, Xavi 7 (90' Keita), Gudjohnsen 6 (64' Busquets 7), Henry 6 - Eto'o 7 (88' Hleb)

Real Madrid (4-4-2): Casillas 8 - Salgado 6, Metzelder 7, Cannavaro 8, Ramos 7 - Sneijder 6 (36' Palanca 6), Gago 6, Guti 5 (73' Garcia 6), Drenthe 5 - Higuain 6 (77' Van Der Vaart 6), Raul 6

Goller: Eto'o 83', Messi 90+1'

Şut: 19 - 6
İsabetli şut: 8 - 3
Topa hakimiyet: %65 - %35
Kurtarış: 2 - 4
Korner: 11 - 4
İsabetli pas: 442 - 171

Hiç yorum yok: