21 Aralık 2008 Pazar

Dünyanın en iyi sağ beki

Inter'in Brezilyalı sağ beki Maicon, dün oynanan maçta Siena deplasmanında takımının 2 golüne birden imza atarak resmen 3 puanı tek başına aldı. 20 senedir dünya futbolunu yakından izlerim, Roberto Carlos'tan başka bu kadar iyi bir kanat savunmacısı görmedim. Yaşının daha 27 olduğunu düşünürsek 2-3 yıl içinde futbol tarihinin en iyi sağ beki olacağını kestirmek de çok zor değil.

19 yaşında Cruzeiro A takımına yükselen ve bu takımın formasını 4.5 yıl giyen Maicon, 2004 yazında 3 M Euro karşılığı Ş.Ligi finalisti Monaco'ya transfer olmuştu (kiralık geldiği Porto'ya dönen Ibarra'nın yerine). Orada da 2 sene oynadıktan sonra bu kez 7 M karşılığı Inter aldı onu. Inter'de zaten çok büyük bir başarı gösterse de bu yıla kadar kimsenin gözüne batmadı. Ama Mourinho'nun gelişi ile birlikte o kadar inanılmaz bir futbol oynamaya baladı ki, sezon sonundaki yılın futbolcusu anketleri için ciddi bir aday olarak gösterilebilir.

Maicon, örneğin bir Cafu, Jorginho, Mazinho gibi çelimsiz değil. 1.84 boyunda, iri ve güçlü bir defans oyuncusu. İnanılmaz bir çabukluğu var, işin defans yönünde kolay çalım yemeyen, ters kademenin kitabını yazabilecek kusursuz bir isim. Ekstrası ise hücuma verdiği akıl almaz katkılar. Bu sezon resmi maçlarda 24 kez forma giyen oyuncu 4 gol, 4 asistle oynamış. Ki dörtlü savunmanın sağındaki biri için hiç fena değil, taktir edersiniz. Üstelik bu asist ve gollerin hepsi kritik maçların kritik anlarında yapılan önemli katkılardı, bunu da gözden kaçırmamak gerekir.

Netice itibarıyla Maicon'u izlemeye devam edelim. İşini (kendi mevkii için) Messi kadar kusursuz yapan bir sanatçı gibi o.

Hiç yorum yok: