23 Ekim 2008 Perşembe

Fener kadrosu için beyin fırtınası #3: Guiza

Fenerbahçe kadrosu için yaptığımız naçiz önerilerden en önemlisi Guiza'nın hemen devre arasında takımdan gönderilmesi. Çünkü sezon başından beri yazdığımız gibi Alex'in olduğu ve 4-4-1-1 oynayan bir takımda Guiza gibi bir forvetin asla yeri yok. Hele de elde bu sistem için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz Semih gibi bir yıldız varken Guiza hemen satılmalı. Eğer söylenenler doğruysa Man City 15 M Euro bonservisi gözden çıkarmış bu oyuncu için. Böyle bir nimet de kapıya gelmişken hiçbir şekilde bu fırsat kaçırılmamalı ve alınacak (asıl ihtiyaç olan) orta saha oyuncuları için bu para mutlaka kasaya konmalı.

Burada önemli olan Semih'i yedekleyecek bir yerli oyuncu alınması, ki bizce bu oyuncu da Mehmet Yıldız'dan başkası değil. Yeteneği ve kalibresi kısıtlı olmasına rağmen oyuncu olarak özellikleri Fener takımı için yaratılmış olan Mehmet, Alex'li sistem için olmazsa olmaz bir oyuncu.

Bu durumda 3 yazıdır değindiğimiz mevzuları bir araya getirirsek, 6 yabancılı şu Fener kadrosu ortaya çıkıyor (4-4-1-1): Volkan - Gökhan, Lugano, Edu, Vederson - Deivid, Coutadeur, Cabaye, Caner - Alex - Semih...

4 yorum:

methaldar dedi ki...

Bence Edu yerine de hızlı bir savunmacı alınmalı. Geniş alanlarda Lugano ve Edu, ikisi de yavaş olduğu için çok açık veriliyor. Lugano fiziğiyle kapatabiliyor bunu ama Edu'da o da yeterli değil.

Adsız dedi ki...

bence defansımız güzel. geniş alanda yakalanırsa nesta bile rezil oluyor, o yüzden kimse geniş alanda oynamıyor zaten. o genç fransızları tanımıyorum ama orta sahaya iki adam şart. caner de tecrübesiz acaba kaldırabilir mi?

casaubon dedi ki...

Eminim yazacaksınız ama çok büyük bir kaleci sorunumuz var. Hem de çok büyük.

Adsız dedi ki...

Yorumuna kesinlikle katılıyorum Guizanın gitmeside tabii bahsedilen gibiyse eğer 15 milyona ama ben hiç böyle birşey görmedim, eğer varsa da bilmiyorum sezon başında ispanya gol kralı alıyorsunuz uymuyor devre arası gönderiyorsunuz keşke olsa ama bu yönetimden öyle bir hamle beklemek imkansız. Değil 15. 25 verseler vermezler..