23 Ekim 2008 Perşembe

Fener kadrosu için beyin fırtınası #2: Orta saha

Fenerbahçe'nin kadrosunda en büyük sıkıntının orta sahada olduğunu herkes görüyor ve kabul ediyor. Burada Alex'in gönderilmeyeceğini hesap edersek ne olursa olsun 4-4-1-1 sistemiyle oynanacağını öngörmek lâzım. Hesapları buna göre yaparsak, sağ kanatta Deivid'in olacağı kesin gibi. Yedeği olarak Kâzım gayet uygun bir isim ama g.tü giderek daha fazla kalkan bu oyuncuya haddinin bildirilmesi elzem. Sol kanat için Uğur Boral bir yedek olabilir ama asla Fener'in ilk 11'inde oynayacak bir oyuncu değil. Burası için bizim önerimiz ise CSKA forması giyen ve yedek oturmaktan artık bıkan Caner Erkin. Terim'in de millî takıma almak için fırsat kolladığı bu oyuncu futbolu giderek unutuyor ve o ülkeden kurtarılması Türk futbolu adına da çok hayırlı olacaktır. 3 sezon önce Manisa'nın Fener'i beşlediği maçta sol bekte görev yapan ve (sağ bek oynayan Arda Turan ile birlikte) Fener takımını paramparça eden Caner, nasıl bir kapasiteye sahip olduğunu göstermişti. Ama 4 M Euro gibi bir bedelle gttiği Rusya'da futbolu unutacak bir duruma geldi maalesef. Eğer Fener'e gelir ve emin ellerde devamlı şans bulursa millî takımın da bankosu olacak bir sol açık kazanmış oluruz.

Sol kanadı da hallettiğimize göre en önemli bölge olan ön liberolara geliyoruz. Burası dünya futbolunda da en fazla üzerinde durulan mevki olduğu için Fener takımının gerekirse bütün transfer bütçesini buraya ayırması lâzım. Bizim önerilerimizden biri aşağıda profilini gördüğünüz Le Mans takımından 22 yaşındaki Coutadeur. Bu oyuncu hep zikredilen "iki yönlü" bir orta saha oyuncusu ve eğer elimizi çabuk tutmazsak mutlaka bu yıl sonunda transfer yapacaktır. Diğeri ise şu anda Lazio scout'larının da takip ettiği Johan Cabaye, Lille takımının orta sahasında oynuyor. Onun profiline de yer vereceğiz ama Fransız ümit millî bu oyuncunun da geleceğin yıldızı olduğunu ve "iki yönlü" müthiş bir isim olduğunu hatırlatalım. Bu iki oyuncu 12-15 M Euro bedelle alınabilir ve Fenerbahçe kulübünün yaptığı en müthiş yatırım olur. Tabi en az 4'er yıllık kontrat yapılması şart.

Bu oyuncuların yedeği olarak mutlaka Selçuk takımda kalmalı, bizce Deniz gönderilmeli. Diğer yedek olarak Fener maçında süper oynayan ve seyrettiğimiz diğer maçlarında da iyi bir görüntü ortaya koyan Sivassporlu Sezer Badur mutlaka transfer edilmeli. Fener'de oyununu daha da geliştirecek bu oyuncu Türk futbolunda geleceğin yıldızlarından, bunu herkes görebilir.

Önde Alex ve yedeği Emre olarak düşünüyoruz. Emre'yi alacak kulüp bulunabilse bizce derhal satılmalı ama şu şartlarda kimse almaz bu oyuncuyu. Ve Emre'nin oynayacağı başka pozisyon da yok bu takımda. Ön libero için zayıf kalıyor, sol açık zaten olmaz. Dolayısıyla sadece Alex'in yedeği olabilir Emre. Tümer de gönderilmeli bu arada.

Hiç yorum yok: