23 Ekim 2008 Perşembe

Scout hizmeti #1: Mathieu Coutadeur

Fenerbahçe'nin son yıllarda inanılmaz derecede daralan ve kalitesizleşen kadrosu için, takviye ihtiyacı net bir şekilde ortada. Biz bir yandan Aziz Yıldırım'a buradan sallarken bir yandan da kadro için önerilerimizi yazmaya devam edeceğiz. Neticede birinci amaç üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Bu noktada öncelikli ihtiyaç olarak herkesin kabul ettiği orta saha için, Avrupa'nın pek çok ülkesinden pek çok oyuncu var aklımızda ve Fener için en uygunlarına burada yer vermeye çalışacağız.

İlk önerimiz Fransa'nın Le Mans takımının alt yapısından yetişen ve 3 sezondur Ligue 1'de forma giyen Mathieu Coutadeur. Orta sahada defansif olarak görev yapan ve sağ ayağını kullanan oyuncu, şu anda Fransa Ümit Millî takımında da oynuyor. Doğum tarihi 20 Mart 1986. İlk kez 2006 yılında yükseldiği Le Mans A takımının formasıyla o sezon ligde tam 31 maçta görev yapmış ve 2330 dakika oynamış, 1 gol ve 1 sarı kartı var. İkinci yılında (yani geçen sezon) 33 maç, 2496 dakika, 1 gol, 3 asist, 3 sarı kart ile oynarken, seyrettiğimiz 2-3 maçında bu sezon başında Le Mans'tan Sevilla'ya giden Romaric ile birlikte müthiş bir defansif ikili oluşturmuştu. Bu sezon ise şu ana kadar 9 maçta 792 dakika forma giyerken 1 gol ve 1 asistle oynamış. Hem çok koşan, hem basit bir şekilde oyunun her iki yönünü de oynayabilen (geleceğin Iniesta'sa diyebileceğimiz) bu genç oyuncunun çok kısa bir zaman sonra Premier League'de top koşturacağını öngörmek çok zor olmasa gerek. Pjanic gibi müthiş bir oyuncunun Fener için adı geçmesine rağmen Lyon'a transferinin ardından böyle genç yeteneklerin çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Kanal A sayesinde Fransa Ligini de yakından izleyebiliyoruz. Özellikle bu ligden bu tip oyuncularla ilgili önerilerimiz sürecek, rastlarsanız maçlarda dikkatle bakmanızı tavsiye ediyoruz. Sizin de (varsa) oyuncu önerilerinizi bekliyoruz.

Son not, eğer teklif yapılırsa Coutadeur'ün 3.5 ile 7 M Euro arası bir bedelle transfer edilebileceğini düşünüyoruz. Ve eğer alınırsa inanılmaz bir yatırım olacaktır. Zaten geleceği çok çok parlak bir oyuncu, hem Fener'e yıllarca hizmet eder, hem de eğer satılacaksa 3-4 yıl sonra 15'ten aşağı etmez.

Hiç yorum yok: