14 Ağustos 2008 Perşembe

"Geri dönüşler" gecesi

Her iki takımımızın da 2-0 geriye düşüp maçı 2-2'ye getirmesi enteresan olduğu kadar düşündürücü de. Bu adeta millet olarak ne kadar dengesiz olduğumuzun sahadaki yansıması. Dün gece alınan neticeler karşısında Fenerbahçe'nin turu geçtiğini, G.Saray'ın ise yitirdiğini söylemek, sanırız futbolu takip eden insanların büyük çoğunluğunun katılacağı bir yorum olur.

G.Saray için yazdığımız sezon başı yorumunda (bkz: Sezon başı yorumu: G.Saray) "şayet Skibbe çuvallamazsa" diye bir tabir kullanmış, yazının sonunda da Steaua'ya elenmelerinin uzak bir ihtimal olmadığından dem vurmuştuk. Şimdi bakınca, daha ilk maçında Skibbe'nin çuvalladığını görüyoruz. Ama asıl ondan da fazla çuvallayan, bizce onun yanında oturan Ümit Davala'dır. Sahaya çıkan takımın tam bir fiyasko olduğunu, Skibbe'nin oyuncuları henüz tanıyamamış olduğunu söyleyebiliriz ama ona futbolcuları, onların kariyerlerini, meziyetlerini vs. anlatacak kişi de orada oturan yardımcı antrenör vasıflı kişidir. Eğer 3 aydır anlatamamışsa da, orada oturmasının, maaş almasının bir anlamı yoktur.

Maça bakarsak, Meira ve Topal'ın beraber oynaması, Ayhan gibi oyun yapıcı bir oyuncunun kenarda oturması tam bir rezalet. Emre Güngör'ün sağ bek oynaması da öyle. Keza 1 yıldır ortalarda olmayan Şaş'ın direkt oynatılması da. Yenen goller bireysel hatalardan kaynaklandı ama bunları minimize edecek tedbirleri almak da hocanın görevi. Sonuç olarak turun kaybedildiğini düşünüyoruz ama Skibbe doğru tercihler yapmaya başlarsa en iyi kadronun (bir forvet takviyesi ile) onlarda olduğu iddiasını da sürdürüyoruz.

Fenerbahçe ise bir fantezi dünyasında yaşamaya devam ediyor. Alex'ten bir Emre ya da Seedorf yaratılabileceğini gerçekten düşünüyorsa Aragones, tek kelimeyle yazık. Tek bir hamleyle hem bir futbolcunun bütün faydasını asgariye indirmek, hem de onu takıma zararlı bir unsur haline getirmek cidden büyük başarı.

Fener ile ilgili yorumları sezon başı yazısına bırakıp maça bakalım. Yine uyuz ve uyuşuk bir futbol, yine ciddiyetsizlik denen o illet ve yine vurdumduymaz bir takım vardı ilk yarı sahada. İkinci yarı işi biraz sıkınca üstünlüğü ele alıp skoru dengelediler. Kadıköy'de Fener'in maçı kazanarak turu geçeceğini düşünüyoruz. Başka bir ihtimal olamaz...

Hiç yorum yok: