13 Ağustos 2008 Çarşamba

Dimitar Berbatov

Geçen sezonun lig ve Avrupa şampiyonu Man Utd, İngiliz basınında çıkan haberlere göre Berbatov konusunda nihayet Tottenham'ı ikna etmeyi başardı. Eğer bu transfer gerçekleşirse, zaten en oturmuş ve birbirini en iyi tanıyan kadroya sahip durumdaki United, bu sezonun da en ciddi şampiyonluk adayı durumunu pekiştirecek.

Berbatov şu anda dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Gerçekten de inanılmaz meziyetlere sahip olan komple bir oyuncu. Onu ilk olarak 2001-2002 sezonunda Avrupa'nın tozunu atan Bayer Leverkusen takımında tanımıştık. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen takımın efsane oyuncularından Ulf Kirsten'i keserek ilk 11'e yerleşmişti o yıl (kalede Butt; savunmada Sebescen, Nowotny, Lucio, Placente; orta sahada Sneijder, Ramelow, Ze Roberto; önlerinde Yıldıray ve Ballack; forvette tek başına Berbatov). Avrupa'da son 20 yılın en iyi 5 takımından biriydi o Leverkusen kadrosu. Hatta (Mustafa Denizli sağolsun) Fenerbahçe tarihinin en fiyasko maçlarından biri olan Kadıköy'deki 1-3'lük maçta yaklaşık 20 gol pozisyonuna giren Alman takımında 10'a yakın pozisyonu cömertçe harcayan Berbatov, Sigma faciasından bile daha büyük bir hezimeti de önleyen adam olmuştu. O yıl Şampiyonlar Ligi finalinde ezim ezim ezdikleri Real'e kaybeden Leverkusen'in müthiş kadrosu, sonrasında tamamen dağıldı. Berbatov da 2006 yazında Tottenham'ın yolunu tuttu.

İngiltere'deki ilk yılında o kadar başarılı oldu ki (tıpkı Santa Cruz gibi) hemen Ada'nın dev takımlarının listesine girdi. Daha sonra gönülsüz bir şekilde takımda kalıp bir yıl daha oynadı. Bu arada bir de teknik direktör (Martin Jol) yedi, zira Jol takımdaki huzur için onun gönderilmesini şart koşup yönetim kuruluyla takışmıştı. Şimdi Berbatov United'ın kapısının eşiğinde. Avrupa'nın en istikrarlı ve en iyi futbol oynayan takımında, göstereceği performansla kulüp tarihinin efsane futbolcularından biri olması neredeyse kesin. Hatta Van Nistelrooy'u bile unutturacağını düşünüyoruz...

Hiç yorum yok: