19 Mayıs 2011 Perşembe

Daha ne kadar ileri gidilecek?

Sezon başından beri, spor bakanının binbir manüplasyonla Türk futboluna yön verme çabalarını dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Trabzon, onun gözle görünen ya da görünmeyen (bunu bilmiyoruz) baskıları nedeniyle 15 puandan fazlasını direkt olarak hakemlerle kazandı. Gel gelelim hiç utanmadan, sıkılmadan (bu tip duygulardan nasiplenmemiş bir camia olduklarını bu yıl gördük) Fenerbahçe'ye çamur ata ata bugüne kadar geldiler. Geldiler ama, bu arada oynadıkları maçların üçte birinde rakipler 10 kişi kaldı, rakiplerin penaltıları çalınmadı, kendilerine abuk sabuk penaltılar verildi, yedikleri goller iptal edildi vs.

Seçimler yaklaştıkça işin rengi giderek daha fazla b.ka benzedi, Trabzon'a yalakalık yapmak ve Trabzonlu seçmenlerin k.çını öpmek için çirkin suratlı bir takım adamlar televizyonlarda boy göstermeye başladı. Artık olay öyle bir boyuta geldi ki, Fenerbahçeliler olarak (şayet yaşarsak) yaşayacağımız şampiyonluğa olan sevincimizden çok, ağlayan rakibimize duyduğumuz tiksinti, iğrenme ve acıma duygusuyla dolmuş olacağız sezon bittiğinde.. Hakikaten ben, Türk futbol tarihinde (Terim'in ilk döneminden sonra) hakemlerden bu kadar çok destek alan bir takım görmedim ama (Demirören'in Beşiktaş'ından sonra) bu kadar yavuz hırsız ve ağlayan bir camia da görmedim. Dediğim gibi, hissettiğim tiksinme duygusunu kelimelerle tarif etmem mümkün değil.

Bunları niye bir kez daha yazdım? Bugün ajanslardaki bir haber yüzünden.. O haberi aynen kopyalayarak buraya yapıştırıyorum. Okuyanlar vicdanlarıyla muhakeme etsin. Herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı da kutlu olsun, bu iğrenç spor ortamında ne kadar olabiliyorsa artık...

---

Geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği deplasmanında sarı kırmızılı taraftarların Fenerbahçe ve Beşiktaş aleyhine küfürlü ve çirkin tezahürat yaptığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Galatasaray'ın sezonun son haftasındaki Konyaspor maçını seyircisiz oynama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Sarı kırmızılıların Fenerbahçe ve Beşiktaş aleyhine yaklaşık 332 saniye çirkin tezahürat yaptığı rapor edilirken, Futbol Disiplin Talimatı'na göre aynı sezon içinde dördüncü defa aynı kusuru işleyen kulübe bir maç seyircisiz oynama cezası verilmesi öngörülüyor.

Galatasaray'a verilecek ceza bugün düzenlenecek Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu toplantısından sonra açıklanacak.

Avni Aker'de oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aleyhine yaklaşık 14 dakika tezahürat yapan Trabzonspor'un ise temsilci raporları doğrultusunda haklarında bir işlem yapılmayacağı öğrenildi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aziz yıldırım'a edilen bütün küfürleri iki misli olarak trabzon camiasına iade ediyoruz....