15 Mayıs 2011 Pazar

Fenerliler rahat olsun

A.Gücü, kadrosundaki yabancıların kalitesiyle ilk etapta insanın gözünü korkutan bir ekip. Türkiye'nin en iyi 3 orta saha oyuncusundan biri olarak gördüğüm Sapara'nın bu gece olmaması, Vittek'in yedek soyunması vs. Fenerbahçe için avantaj ama bence bu gece maçın kaderini belirleyecek olan unsur, takımların orta sahaları olacak. Son birkaç haftadır A.Gücü'nü takip ediyorum, ortada iki oyuncu bırakarak 4-2-4 gibi bir sistemle oynuyor. Sağda Gabric, solda Turgut Doğan, ileride ise Tekke ve Sestak var. Dolayısıyla bu şablonda en önemli detay, ortadaki ikilinin kalitesi oluyor ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, Fenerbahçe bu akşam burada kuracağı muazzam üstünlükle maçı beklenenden rahat kazanacak. Konuk takımda ayağı çok iyi olan, oyun zekâsı ortalamanın üstünde bir oyun kurucu diyebileceğimiz Adem'in yanında tam bir kazma olan Kağan görev yapıyor. Fener'de ise ülkenin en iyi presçilerinden Selçuk ve Emre ile ortaya yanaşarak oynayan Topuz ve Stoch var. Ayrıca Alex de devamlı oralarda gezerek rakip savunmanın dengesini bozuyor. Dolayısıyla Fenerbahçe bu bölgede hem nitelik hem de nicelik bakımından inanılmaz bir üstünlüğe sahip.

A.Gücü bugün mâlum nedenlerle sezonun, motivasyonu en yüksek maçına çıkacaktır; bunu biliyoruz. İlk dakikalarda deli danalar gibi koşup mücadele edecek ve Fener şampiyon olmasın da ülkenin dört bir yanındaki kedi-köpekler sevinsin diye ellerinden geleni yapacaktır. Ama onların bu ahlâksız gayreti canımızı sıkmaya yetmeyecek, bu yüzden Fenerli arkadaşlar rahat olsun. Fener, orta sahası ile bu maçı beklenenden kolay alacaktır. Trabzon'un bu akşam puan kaybetme olasılığı da Fener'inkinden çok daha fazladır bana göre.

Not: A.Gücü'nün hocası forvetten birini keser ve orta sahaya üçüncü bir presçi koyarsa o zaman Fener'in işi biraz daha zorlaşır. Ben Gabric, Turgut, Tekke ve Sestak'ın (ya da Bednar'ın) aynı anda sahada olduğu bir ortamdan bahsettim.

Not-2: Turgut Doğan, sahip olduğu teknik, oyun zekâsı ve sair yeteneklerle rahatlıkla üç büyüklerde rotasyona girebilecek bir oyuncu. Muazzam bir adam geçme kabiliyeti var, bir tek ondan çekiniyorum.

2 yorum:

Hagi_10 dedi ki...

bence ankaragücü ortasahayı; güven-kaan,adem 3lüsünden ve önlerinde murat duruer'den kuracak ve kapanacak. ileriye de turgut-sestak ikilisini koyarlarsa zorlayabilirler fenerbahçe'yi ama ben fenerbahçe'nin sahada 9 kişi bile kalsa puan kaybedeceğini düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

herkes korku içinde beklerken gene senin dediğin oldu hocam. bravo sana da, alex e de, takıma da!