23 Mart 2010 Salı

Canaydın vefat etti

Belki de G.Saray'ın tarihini değiştirecek olan Seyrantepe stadı için, başkan olduğu dönemde Ankara'ya 70 civarı git-gel yaptığı rivayet edilen, görevde kaldığı süre boyunca kimi zaman taraftarın suyuna gitmek için (Lucescu'yu gönderip Terim'i getirmesi gibi) çizgisinden hafif sapsa da centilmenliği ve tutarlı duruşu ile hatırlanan, şahsen benim Seba'dan beri dört büyüklerin başında gördüğüm (kimi yanlışlarına rağmen) en düzgün adam olan Özhan Canaydın dün Bursa'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bütün hayatını G.Saray sevgisine adamış olsa da o kadar şanssız bir adamdı ki, hep hayalini kurduğu başkanlık görevine geldiğinde kulüp çok kötü bir durumdaydı. Uefa Kupası ile yükselen beklentilerin yanı sıra, o dönemde peyda olan ağzı salyalı akıl yoksunu taraftar kesimi kulübün en belirgin taraftar profili haline gelmişti. Ödenmesi gereken borçlar, bu salyalıları tatmin etmek için ulaşılması gereken hedefler vs. derken 6-0'lık Fener yenilgisi de onun dönemine denk geldi. Ve yine o denli şanssız bir adamdı ki, o maçta küfür eden Fener taraftarlarını azarladığı için Aziz Yıldırım'ı alkışladığı sırada Fener ikinci golü attı ve kameralar o an onu görüntüleyerek tarihî bir yanlış algının doğmasına yol açtı. Halbuki adamcağız ikinci gole (Canaydın'a olan saygısından) sevinmeyip kendi taraftarına ayar veren Yıldırım'ı alkışlıyordu. Ama gel de bunu ağzı salyalı Terim dönemi cimbomlusu çoluk-çocuğa anlat.

G.Saray'ın bu rezil profilli taraftarları Özhan Canaydın'ın hastalanmasında ufak da olsa pay sahibidir bana göre. Hiçbir başkan hak etmediği halde kendi taraftarlarınca bu kadar yıpratılmamıştır. Huzur içinde uyusun.

3 yorum:

07GENÇLİK dedi ki...

gördüğüm kada ile hocam senin için her şey gs taraftarına bilmem neyine laf sokmak için bahane.yazık anlaşılan acın cok büyük naptılar dövdüler mi seni naptılar..............

Gündüz Feneri dedi ki...

ağızlarından akan salyaların verdiği tiksinti diyebilirsin. bloglarda ve forumlarda özellikle..

bu arada sen kaç yaşındasın 13 mü? 13 yaşındayken böyle konuşurduk biz: "dövdüler mi seni naptılar" diye..

07GENÇLİK dedi ki...

........okumassın olur bitir yada sana yapılan gibi dayanabildiğin kadar güler geçersin dayanamayınca yazarsın söylememek istediklerini noktada nokta ile belirtirsin.Bir kişi yaşamını yitirmiş ondanda kendine pay biçiyorsun samimi isen küçük güzel bir başlıkla geçersin malum cenaze evininde kuralları vardır imam sorarsada her ne olursa olsun iyi bilirdik dersin .............