6 Şubat 2010 Cumartesi

Polat'a cevap

Adnan Polat'ın, GSTV'ye verdiği bir mülakatta "yıldız oyuncular kasaplardan korunmalı" şeklinde, bir başkana yakışmayacak hafiflikte ve neden Kayseri deplasmanından 1 gün önce yapıldığı çok açık olan sözlerine bugün Kayseri cephesinden yanıt geldi. Sonuçta o sözlerden alınması gereken kulüp Kayseri değil ama onlar da çok iyi biliyor ki zaten Polat bunları birileri alınsın diye söylemedi. Yarınki Kayseri maçını "normal şartlarda" kazanamayacaklarını çok iyi bildiği için haftalardır ekranda görmediğimiz bir insan bir anda ortaya çıkıp bu zorlu deplasman öncesi hakemler üzerinde bir baskı oluşturmaya çalışıyor, bu apaçık ortada. Aziz Yıldırım da Eskişehir maçı sonrası gündemi saptırmak için esip gürlemişti. Bugün muhatap ve kısmen mağdur olan Kayseri de, diğer hiçbir kulüp de sütten çıkmış ak kaşık değil. Neticede bulmuşlar kişiliksiz bir Federasyon ve Hakem Kurulu, her birisi bir yerlerden çekiştirip şark kurnazlığıyla avantaj sağlamaya çalışıyor. Türkiye'de de milyonlarca geri zekâlı bunları yiyor. Afiyet olsun.

Kayserispor kulübünün bugün yayımladığı bildiri şöyle:

"Merkez hakem komitesi’ni ve hakemleri uyarmak sayın Adnan Polat’ın hakkı değildir. Bu açıklamalar bir hak arayışı olamaz, olsa olsa bir haksızlık isteğidir. Sayın Polat bilmelidir ki, yıldız oyuncuya sahip tek kulüp Galatasaray değildir. Her zor maçtan önce rakibi, hakemi baskı altında tutma gayreti, futbola zarar vermekten başka bir şey olamaz."

16 yorum:

Schumy dedi ki...

Benim anlamadığım nokta biz neden Kayseri'yi normal şartlarda yenemeyelim ?

Bu açıklama sonrasında da bize olumlu olarak hakem hatası yapılacağını söylemek aslında senin yarın muhtemelen Galatasaray'ın alacağı galibiyete hazırladığın kılıf gibi geldi bana.

Bütün bu olayların da Ali Turan mevzusundan dolayı olduğunu da bildiğini tahmin ediyorum.

Adamların en az Galatasaray kadar eksikleri var, ellerinde bir tek Makakula ve Cangele var. Muhtemel yenilgilerine onlar kılıfı hazırladı sen de geldin onların ağzı oldun burada.

Kayserispor ve Fenerbahçe arasında Mehmet Topuz transferinden doğan yakınlığa birşey diyemem alan memnun satan memnun fakat Galatasaray'ı kazıklayamadılar diye Kayseri ne kadar rahatsızsa sanki Fenerbahçe de o kadar rahatsız gibi.

Ayrıca bu açıklamaların takımı ve taraftarı da motive ettiğini söylememe gerek yok. Bu kadar çapsız olamazlar diye düşünüyordum ama olabilirlermiş demek ki.

Kolay gele.

Schumy dedi ki...

" Ama daha da önemlisi ilk paragrafta yazdıklarım. Bugün o iğrenç profilin üzerine İskender Bedük denen yerden bitme yamuk ağızlı bir mahluk (yöneticiymiş) daha katıldı. Maçtan sonra hakemin üzerine gidip "adamlık" dersleri veren bu yönetici bozuntusunun dışında, rakip oyunculara saldıran ne idüğü belirsiz yaratıklar, rakip takımın yetkililerine gözdağı verip mafya edasında bakışlar atan bir Tolunay Kafkas, ne ararsanız vardı bugün Kayseri'nin koridorlarında.. Kayseri eğer böyle gidecekse bu ligin zirvesine, cehenneme kadar yolları var.

Edit: Son gelen habere göre Kayseri'nin (pek çok açıdan) örnek gösterilebilecek başkanı Recep Mamur, inanılmaz bir sağduyuyla bu İskender Bedük denen zibidinin istifasını istemiş. Bu aklı selim başkanın, takım üzerine biraz daha eğilmesinde fayda var, buradan bunu anlıyoruz. "

Başkanını seviyorsun bakıyorum Kayseri'nin. İşte bu Mehmet Topuz transferinden gelen kardeşliktir. Başka açıklaması olamaz. Teknik Direktöründen, yöneticisinden nefret ederken başkanını sevmek garip. Ayrıca Recep Mamur'un pek çok açıdan örnek gösterilebileceği 3 şey sayabilir misin bana ? Çok merak ettim nelermiş bunlar :)

Selametle

victor orbis dedi ki...

Normal şartlarda kazanamayacaklarını biliyorlar çok talihsiz bir söz olmuş gündüz feneri.Açıkçası maksadını aşan bir açıklama olmuş senin adına.Yani Galatasaray hileyle , değişik yollara başvurarak mı maçlarını kazandı bugüne kadar?Söylediğin şeyleri altını bile dolduramıyorsun.Bir de kulübümün haklarını savunamıyorum deyip (hakemleri,mhk'yı ve federasyonu zan altında bırakarak - çünkü Fenerbahçe o sıralar kötü sonuçlar alıyordu ve suçlusu tabiiki hakemlerdi!!!)kulüpler birliği başkanlığından istifa edip sonra da her zaman ki gibi geri dönen bir başkanın taraftarı bunları yazıyor.Yani benzeri şeyleri Aziz Yıldırım söylerse iyi , Adnan Polat söylerse kötü.Tabii kasap futbolcu sayınız sizin de yüksek.Emre, Lugano vs.Belki o yüzden Adnan Polat'ın söyledikleri sen de bir karın ağrısı yapmış.''Testi içinde ne varsa onu sızdırır.''Sen de Mevlana'nın bu sözünü ispat ediyorsun.Çünkü belli ki art niyetlisin.Galatasaraylı oyuncular rahat rahat sakatlansın,darp edilsin siz de şampiyon olun.Hangi işi yaparsan yap mert olacaksın.Buna blog yazarlığı da dahil.

Unknown dedi ki...

Daha düne kadar kayseriden nefret eden fener camiası bir anda topuz transferi ali turan olayı derken can ciğer oldu kayseri ile. fenerli taraftarlar da cok sevmeye basladi kayseri yonetimini de oyuncusunu da.

Hayir bizim baskanin aciklamasina laf soktugunu sanan kayseriyle muhatap dahi olmuoyoruz o ayrı da, iki mactan birinde hakemlerden aglayan fener yonetimi icin ben bir anadolu kulubunun boyle aciklama yaptigini gormedim. Keske Adnan istifa ediyorum deseydi de sonra etmeseydi, demek ki bu isler boyle yuruyor.

neymis Galatasaray normal sartlarda Kayseri'yi yenemezmis. daha dune kadar "kayseri gs ye hep yatiyo yæææ" diye aglayan camia nasıl oldu da bugun Galatasaray Kayseri'yi yenemez noktasina geldi cok enteresan.

Galatasaray Kayseriyi de yener, kasap futbolcuları da yener, Oguz sarvanı da yener sen rahat ol. Soda al bol bol mactan sonra icersin icin ferahlar.

Kayseri Fener macindan sonra gorusuruz yine bakalim neler yazacaksın o mactan sonra.

Olympian dedi ki...

evet yine bana ekmek cikmis yorumlardan, ne zamandir ilismiyordum ama samata gorursem kacirmam.

postla ilgili yorumum su: butun buyuk kuluplerimiz hic canlari sikilmadan bu yollara basvuruyor. sira galatasaray daymis. aziz yildirim in eskisehir maci sonrasi cikisindan sonra, butun galibiyetleri o konusmaya baglayan adamlar da buraya yorum yazanlar sonucta. adnan polar dogru soyluyor bence de ama kimse bunun birilerini baski altina almak icin yapilmadigini soyleyemez. dedigim gibi, bugun cimbom, yarin fener. ben kucuklere acirim.

ali turan mevzuunu galatasaray taraftari cok yanlis yerden degerlendiriyor. diyorlar ki, biz 1 ocak tan itibaren futbolcuyla gorusuruz, kimse de karisamaz. bu dogru da, sen ali turan la 1 ocak ta gorusmedin, daha once gorustun, ayarttin. sonra da 3 paraya goturmeye kalktin. adamlar da saglam durdu, yedirmedi sana. sezon sonu al bedava ama simdi vermiyorum dedi. bundan normal bisey olabilir mi? kendinizce dusman yaratiyosunuz iste.

mehmet topuz transferinden gelen kardeslik tam komedi zaten. adam bizim 10-11 milyon euro muzu almis cebimizden ve siz hala kardeslikten bahsediyorsunuz. acin tarihe bakin arkadaslar, fenerbahce ne zaman kiminle kardeslik yapmistir. hem kafaniza esti mi, en cok nefret edilen kulup deyin (ki oyleyiz), caniniz sikilinca da kardes mardes. fenerbahce nin kardesi falan yoktur, olamaz da, olmasin da. birakin bu isleri diyorum sadece.

orbis arkadasin soyledigi "Hangi işi yaparsan yap mert olacaksın" lafina da ben cok sey soylerim de, onun cevabi blog sahibine kalsin. ama dikkat edin arkadasim konustugunuz soze. tanimadiginiz insanlari neyle itham ettiginize dikkat edin, terbiyesizlik yapmayin.

tilmac dedi ki...

Ali Toran için Galatasary 6 ay öncesinden görüşebilirdi ve 31 mayısta sözleşmesi bitecek futbolcu için bu süre aralık ayı başından başlıyor. Galatasaray prosedüre uymuştur. Yalnız savunduğunuz kulüp,sözleşme yenilemeyip yaptığı hatayı,kaptanını kadro dışı bırakıp,futbol hayatını bitirebilcek bir şekilde devam ettirmektedir. Olaya bir de Ali Turan'ın gözünde bakabilseniz,Kayserinin ticari zekası,insan ticaretine sıçradı sanırım.
http://taccizgisi.blogspot.com/2010/02/yazk-degil-mi.html
Linkteki hareketlere bir bakın,sonra bu katliamı yapan futbolculara(kasaplara)hangi kartlar çıkmış ona bakın. Canerin ayağı kırılınca çok mutlu olacaksanız devam edin Polatı eleştirmeye. Herkekse yapılıyor da demeyin sakın. Bu gibi pozisyonlarada faul bile verilmediği oluyor. Yapsanıza bunları Alex'e bakalım kartın rengi nekadar koyu,yada fenerasyonun rengi ne kadar sarı laci?

Schumy dedi ki...

olympian

Mehmet Topuz olayından dolayı geçen kardeşlik Recep Mamur'un Beşiktaş'a karşı sert duruşu ve oyuncuyu Fenerbahçe'ye verme isteğinden ötürü geliyor. Yoksa verilen paraların miktarlarının önemi yok. Fenerbahçe Beşiktaş karşısında ezilmesi, bunu da Recep Mamur sağladı. Ondandır kardeşlik türküleri.

Olympian dedi ki...

ya schumi yapma allahini seversen. insan ticareti yapiyor denilen bir adamin boyle bir olayda kuluplerden birine taraf olmasi mumkun mu sence? besiktas, fenerbahce nin verdigi parayi vermeden transferi bitirmeye calisti. kayseri yonetiminin tarafi paradir. besiktas ayni parayi vermis olsa neden boyle bir sey yapsin. adam kazanacagi paranin hesabinda, umrunda mi fenerbahce.

tilmac, sana da sunu soyleyeyim. benim kayseri nin ticari zekasiyla falan isim yok. fenerbahce, ayni seyi bekir icin antep e yapti. devre arasi gitti, bi para teklif etti yalandan, vermedi adamlar. biz de sezon sonuna bagladik. antep i niye suclayayim ben burada. sizin orneginizde de, kayseri yi suclamiyorum. ali turan a yapilan da bisey yok. adam kendisi dedi, ben galatsaray a gitmek istiyorum, birakin beni diye. onlar da gondermiyoruz dedi, kadro disi birakti.

hakemlerle ve federasyonla ilgili fenerbahce ye sallamadan once de, lutfen acin bi ilk yarida aldigimiz kartlara, cezalara bakin.

aks111 dedi ki...

Zaten adnan polat açıklamasında sadece bizde yıldız oyuncu yok diğer kulüpler içinde bunları söylüyorum diyor.Yani şimdi adam diyorki futbolcuyu sakatlayan adamlara kart bile çıkmıyor.Ne var bunda yani herhalde kayserispor bunu bi avantaj olarak görüyordu bak bu kötü oldu adam hakemlere uyarı yapıyor biz ne güzel sakatlıcaktık şimdi rahat olamıcaz diyor herhalde.Bide yukarıda belirttiğim cümleyede sadece onlarda yıldız oyuncu yok diyerek zaten adnan polat ın söylediği şeyi söylüyorlar.

Unknown dedi ki...

"hakemlerle ve federasyonla ilgili fenerbahce ye sallamadan once de, lutfen acin bi ilk yarida aldigimiz kartlara, cezalara bakin."

kartlari sahada çiçek toplarken, cezaları da tribünde aşk şarkıları söylerken aldı fenerbahçe değil mi. Kazim da zaten yan hakeme arkadaşlık teklif ettiği için kart gördü.

Ne ile besleniyorsunuz arkadaş anlamıyorum ki.

"sen ali turan la 1 ocak ta gorusmedin, daha once gorustun, ayarttin."

Görüşmelerde yanlarında mıydın? O zaman Galatasaray'ı şikayet et UEFA nezdinde ceza alır Galatasaray böyle bir durum varsa. Elinde kanıt yoksa da çamut at izi kalsın şerefsizliği yapanlardan olma.

Söylediği sözü ispat edemeyen şereften bahsetmesin.

Unknown dedi ki...

bursaspor maçı için:

hüseyin göçek'in ilk golden 2 dakika önce harikalar yaratarak, kaleci ile karşı karşıya kalacak bursasporlu oyuncunun atağını kestiği ve bize galatasaray-ibb maçını hatırlatan, gol atmasını istediği takıma süper fauller vererek maçı erken bitirdiğini gösteren maçtır.

süper lig ve kupada aynı faullerin kat kat fazlasına maruz kalan gs'li oyucular için ise faul dahi çalınmamaktadır. Caner erkin'in ayağı kırılmadan kart gösterilmiyor dikkat edersen.


Aziz başkanı'da hatırlatırım. eskişehir maçı sonrası ağlayarak nasıl da etkilemişti hakemleri.



sen tabi yine, mükemmel bir kahve ortamı adamı olduğu gösterdin bizlere tekrar. futbloglar.com'da olmayı haketmiyorsun.

Olympian dedi ki...

umit, adamsan adam gibi konus. degilsen de konusma, seninle ugrasmayalim. olayi, serefe haysiyete getirme, cok merakliysan da getirmeye, yeri burasi degil.

Unknown dedi ki...

Adamsan ispat edemeyeceğin şeyleri yazma, Galatasaray gibi bir kulübe iftira atma.

Gündüz Feneri dedi ki...

evet, eve daha yeni geldiğim için yazılan yorumları şimdi okudum. cevap vermeye değer olanlara cevap verelim, olmayanlarla ayrıca konuşalım.

@schumy
recep mamur'un örnek gösterilecek yönleri:
1. diğer pek çok maymun gibi yazılı ve görsel basında hiçbir şekilde yer almaya çalışmaması.
2. beğenirsin veya beğenmezsin, hurma gibi profesyonel bir adamı göreve getirip her işi ona bırakması, hiçbir şeye burnunu sokamması.
3. yine diğer maymunların aksine neredeyse 5 yılda 2 teknik direktörle çalışacak kadar istikrara inanması.
4. konuştuğu zaman az ve öz konuşup, mütemeadiyen dişe dokunur şeyler söylemesi.
5. söylediği her şeyin arkasında durması.

bakıyorum da, blog aleminde fink atan gs'lı bebelerin anlayamayacağı erdemler bunlar. lafım sana değil, çünkü sen diğer yorumlarında öyle bir intiba bırakmadın bizde. ama konuşmadan önce düşün, iyi bak, iyi analiz et.

Gündüz Feneri dedi ki...

@ümit
daha düne kadar fener camiasının ne dediğini ben bilmem, ilgilenmem de. benim ne dediğim ise bu blogun sayfalarında mevcut. aç oku bakalım, ne göreceksin.

göreceğin şey şu: diğer bütün g.saraylı yarım akıllı, g.tü boklu, biberonlu gs bloglarının aksine ben 1.5 senedir ne dediysem hepsi çıkmış (1 tane, sadece 1 tane bile yanılmamaışım), bana cevap vermeye çalışan bebeler ise mütemadiyen g.t olumş. ama hepsinin ortak noktası, hiç utanmamışlar, sıkılmamışlar. yüzleri kızarmadan kulaklarının stüne yatmışlar. ben de eğlenmişim bunlardan. inanmıyorsan aç oku.

kayseri'nin bize şirin gözükmesi mevzuu ise ciddiye bile alınmaz. bir camia ya da kişi %100 iyi ya da kötü olmaz. bizim eleştirdiğimiz şey icraat ve eylemlerdir. iyi ise iyi deriz, kötü ise kötü deriz. rengine de bakmayız.

gözü sarı-kırmızıdan başka bir şey görmeyen beyni uyuşmuş, at gözlüklü ve zihni açılmamış bünyeler bunu anlayamaz tabii, o ayrı.

isdemircan dedi ki...

yazık...