16 Şubat 2010 Salı

İntihar eylem planı

G.Saray 2 gün sonra sezonun (Kadıköy deplasmanını saymazsak) zorluk derecesi en yüksek maçına çıkacak. Barcelona karşısında, bir-iki ay önceki formsuz görüntüsünü geride bırakmış görünen Atletico Madrid, deyim yerindeyse "tabanca" gibi bir hücum gücüyle Vicente Calderon'da en az 2 farklı bir galibiyeti kovalayacak. Buna karşın, maçın belirleyicisi olacak olan taraf yine de G.Saray. Ve o cepheden hiç de iç açıcı haberler gelmiyor.

Lig TV'nin yalancısıyım; bu maçta defansta Emre Güngör-Servet, ön liberoda Topal-Sarp-Neill, sağ bekte ise Barış oynayacakmış. Blogu takip edenler bilir, bu ülkede Rijkaard'ı eleştiren ve yanlışlar yaptığını söyleyen ilk insan evladıyım. Çünkü mesnetsiz bir şekilde övenlerden çok çok daha iyi tanıyorum kendisini. Ama eleştirirken bile sevgi-saygı duyduğum bu adam hakkında abartılı ifadeler kullanmaktan mütemadiyen kaçındım. Gel gelelim, eğer Lig TV'nin haberi doğruysa, Rijkaard'ın kredisinin bittiği an, o an olacak bence.

Sezon başından beri G.Saray'ın en aksayan bölgesi neresi? Orta sahanın ortası. Burada hep yazdığım gibi Topal, Sarp veya Barış'tan ikisi oynadığında pres ve mücadele konusunda bir sıkıntı olmuyor. Ama bunların üçü de kazma oyuncular maalesef. Yok, Elano ve Ayhan'ı bir arada oynatsan (hatta bazı aklı evvellerin dediği gibi Arda'yı) bu kez de mücadele ve savunma gücü azalıyor. Dolayısıyla kadro, kimyası bozuk bir kadro. Devre arasında bunu değiştirmek için muazzam bir fırsat vardı ama onlar 90'ların Fenerbahçe yönetimleri gibi taraftarın gözünü boyamayı tercih ettiler. Çoğu cahil-cühelanın da gerçekten boyandı gözü. Ama bu hataların nelere mal olacağını sezon sonunda göreceğiz.

Tekrar maça dönelim. Zaten Topal ve Sarp gibi tekniğin "t"sinden nasiplenmemiş iki yetenek fukarasının yanına Neill'ı koyup, savunmada yılın en formsuz oyuncularından Servet'in yanına da sakar ve kart tehlikesi olan Emre'yi monte ederse, hele hele sağ beke Barış'ı koyarsa Rijkaard, intihar ettiğinin resmidir. Böyle bir kadronun ne top yapabilmesi, ne oyunu kontrol edebilmesi, ne savunma yapması ne de organize hücum etmesi mümkün değildir çünkü. Bir adam biraz soğukkaanlı ve ayağı düzgün diye ön libero oynatılır mı? Orta saha, hele de ön libero oynamak bir sanat işi resmen. Nerede duracağını bilmek, sahayı radar gibi görmek gerekir. Ayrıca pres zamanlaması, takımı ileri ve geri götürme gibi işlevleri var o mevkiin. Bunun yanında savunmada Servet ve Emre olursa o top o orta saha oyuncularına bile iletilemez ki! Neill'ın ayağı düzgün olsa kaç yazar? Kaldı ki yanında da topu bomba diye karakola götürecek bir Sarp olacak.

Tüm bu yazdıklarım bir varsayım üzerine ve eğer bu varsayım gerçekleşmezse sorun yok. Ama Rijkaard bu kadroyla takımı sahaya sürerse ne yaparız bilmem. 2 gün sonra görürüz.

4 yorum:

Hagi_10 dedi ki...

dediğiniz gibi transfer döneminde en gerekli yere transfer yapılmadı. 1 milyon euro'ya hitzlsperger alınabilirdi. olmadı gio geldi. neyse konuya dönersek ben rijkaard'ın bu kadroyla çıkacağını düşünmüyorum. o 3'lüden birisi elano olacaktır her türlü. benimçekincem u maçta ön tarafta hazır olmayan gio'yu tercih edip caner'i yedeğe atması. ön taraf kesinlikle arda-keita-caner şeklinde olmalıdır maça çıkarken. gio maçın gidişatına göre sonradan değerlendirebilir.

Hagi_10 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gündüz Feneri dedi ki...

bence de arda-keita-caner gayet mantıklı görünüyor. ortada da barış-sarp-elano olmalı. emre sağ bek, neill da stoper olmalı. yoksa defansın ortası çok hata yapar.

Adsız dedi ki...

Emre'yi sağ bek oynatmak Galatasaray'ın sağ tarafını hem hücumda hem savunmada felc etmektir. Emre iyi bir kesici ama bek oynamak için yeterli değil bu. Ki Emre'nin sağ bek oynadığı maçlardaki performans ortada. Servet-Emre göbeği ile sağ bek Neill daha mantıklı bir tercih olur.