24 Şubat 2010 Çarşamba

"Bu borç nasıl ödenir?"

"70 milyon dolarlık bir borç bulmak başarıdır ancak bu borcu alabilmek için geleceğe dönük birtakım gelirler teminat olarak gösterilip temlik edildiyse bu ciddi sorunlar doğurabilir. Ayrıca kredinin hangi şartlarda alındığının henüz açıklanmamış olmasını da etik açıdan doğru bulmuyorum."

"Sportif A.Ş.'de biriken paraları almak için AIG ile gereksiz bir kavga çıkartıldı. Başka bir ortak olduğu için bu paralar alınamıyordu, dolayısıyla mali bir disiplin vardı. Amerikan hükümetinin batmasına izin vermediği bir kuruluşu içeriye yüzde 20 ortak almışsınız, 20 milyonu da cebe almışsınız. Bir anlamda siz ona değil, o size ortak olmuş. Ondan faydalanmak yerine bir kavga çıkartıldı. Bu kavganın üzerine bir de adamların cebine para verildi, bir de sözde onlardan kurtulduk denildikten sonra sürekli olarak oradan para çekildi. Futbol A.Ş.'nin Sportif A.Ş.'ye 300 milyon borcu var, bunu ödemek mümkün değil. SPK çerçevesinde bu büyük bir suçtur. Dolayısıyla bu paranın ya iade edilmesi gerekir ya da fizyon neticesinde karşılıkli iptal edilmesi lazım. Biliyorsunuz ki iki şirket birleşince aktifler ve pasifler birleşiyor ve önceki tüm hareketler iptal ediliyor."

"Sportif A.Ş. Galatasaray'a fayda sağlamak için kuruldu ama bugün doğru dürüst bir işletme yapılmıyor, ki bunun neticesinde de Galatasaray'da çok büyük yaralar açıldı. Bizim zamanımızda 13 milyon dolar borcumuz vardı, bunun yarısı nakit, yarısı teminat mektubuydu. Şu an 70 milyon bankalara borç var ve ilave 70 milyon borç daha geldi. Bunun altından Galatasaray kalkar ama bunun altından nasıl kalkılacağını, yönetimimizin ne düşündüğünü bilmemiz gerekiyor."

G.Saray'ın eski başkanlarından Faruk Süren'in, sporx.com sitesine yaptığı açıklamadan derlendi..

2 yorum:

güvenegüvene dedi ki...

Sonuçta herşey bir plan, bir program çerçevisinde gerçekleşiyor.Bu adamlar kafalarına göre bir iş yapmıyor.Demek ki yönetimin kendine güveni varki böyle bir işe girişti.Hiçbir kurum daha doğrusu hiçbir insan ödeyemeceği paraya bankadan çekmez..

Fazla sıkıntı yapmaya gerek yok; yönetimden, hocadan, futbolculardan taraftar olarak memnunuz...Ne yapıyorlarsa her zaman arkalarındayız.

hagi dedi ki...

Yonetimi elestirmek ayri bir konu-ki ben de cokca yaparim- lakin borc yapma/odeme konusunda gezegende en son konusacak adamin boyle yorumlar patlatmasi hakikaten ironik olmus.

Mali disiplin diyor ya...