23 Ocak 2010 Cumartesi

Lütfen doğru olsun!

İngiliz Daily Mirror gazetesi, Blackburn Rovers'ın sol kanat oyuncusu Morten Gamst Pedersen ile Fenerbahçe'nin temasta olduğunu iddia ediyor. Sezon sonunda serbest kalacak olan bu oyuncuyu çok yakından tanıyorum. Transfer piyasasındaki değeri 8-9 milyon avro civarında olan Norveçli, 2005'in Ocak ayından beri Blackburn forması giyiyor. Adam eksiltme özelliği ve tekniği fazla olmasa da Türk futbolcularda az bulunan fizik güç, oyun disiplini, taktiksel zekâ, pozisyon bilgisi gibi özellikleri fazlasıyla haiz bir isim. 5 yıl boyunca Blackburn takımında 175 maç oynamış; 26 gol ve 22 asist kaydetmiş (geçen yıl 33 maçta 1 gol, 8 asist). Millî takımda da 55 maçta 12 golü bulunuyor. Fenerbahçe onu transfer ederse 4-5 yıl sol boyunca açık mevkiini halletmiş olacak.

Asparagas bir haber olmamasını, doğru bir haber olup bu transferin gerçekleşmesini çok ama çok istiyorum. Artık bu takımda Brezilyalı hegemonyasından kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor. İskandinav bir oyuncu ile bu yolda ilk adım atılabilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

zaten artık futbolda da öyle adam eksiltme falan kalmadı.önemli olan takım oyunu.gamst,fenerbahçede gerçekleşmesi gereken değişimin ilk adımı olabilmeli,inşallah da olur...burnu havada brezilyalıların top oynamak için keyiflerini beklemekten bıktık artık...bu taraftarın sadece alex'e kredisi var...