21 Ocak 2010 Perşembe

Jo geldi

G.Saray, Neill'ın ardından Ada'dan ikinci (devre arası) transferini de yaptı ve Brezilyalı forvet oyuncusu Jo'yu renklerine bağladı. Pek çoğumuz onu CSKA'da parladığı yıl tanıdık, Vagner Love ile kusursuz bir ikili gibiydiler; hatta Inter'e attığı muhteşem bir aşırtma golünü hatırlıyorum.

Sonra 2008 yazında 24 milyon avroya City'ye gidince gözlerimiz yuvasından fırlamıştı zira bu kadar edecek bir oyuncu intibaı vermemişti (topu topu 1 sezon iyi top oynayıp 13 gol atmıştı). Nitekim İngiltere'de geçirdiği 1.5 yılın ardından Türkiye'ye gelerek kariyerindeki düşüşünü devam ettirdi Jo. Teknik kapasitesi yüksek, sol ayağı raket, sert şut atabilen bir oyuncu. Topla oynarken gördüğünüzde hareketleri ağır görünür ama koşarken geniş fuleli. Bunlar olumlu özellikleri; öte yandan disiplinsiz ve baş belası bir sporcu olduğuna dair de bilgiler geliyor.

Eğer tüm kapasitesini sahaya yansıtırsa, profesyonelce yaşar ve takıma uyum sağlarsa çok faydalı olacaktır. Yok eğer Kazım gibi yeteneklerine ihanet eden ve iş ahlâkı olmayan biriyse, G.Saray takımını daha da bozacaktır. Bence elde Keita, Kewell, Arda, Baros gibi (hücumda canavar ama) defansa hiç yardım etmeyen oyuncular varken savaşçı, dağıtıcı ve süratli bir forvet alınması daha akıllıca olurdu. Bekleyip göreceğiz.

1 yorum:

Schumy dedi ki...

6 ay kiralık olduğu için sorun yok bence. Top oynasın sağa sola bakmasın yeter. Ayrıca evliymiş, hani evlilik adamı yola getirir derler ya, bu adama tam tersi olmuş sanırım Everton'dan izinsiz eşiyle sorunlarını halletmek için gitmiş Brezilya'ya. Halletmişse ne ala halletmemişse gelsin Umut Bulut yardımcı olur ona :)

Hayırlı olsun.