20 Ocak 2010 Çarşamba

Bir devrin sonu (mu?)

Digiturk'ün, yıllık 400 milyon dolar bedelle ligin yayın ihalesini yeniden kazanmasının ardından, marka değerinin korunması ve arttırılması için çalışmalara başlanacağı, bunun için de öncelikle yayın kirliliğinin ortadan kaldırılacağı gibi haberler birbirini kovalamıştı. Ben zaten aldığım duyumlarda Erman Toroğlu'ndan rahatsız olunduğu ve ipinin çekileceğini biliyor ve bekliyordum. Ama Şansal Büyüka'nın da onunla birlikte gidecek olması gerçekten de büyük bir olay. Yaklaşık 15 yıldır bu ikili, Türk futbolunun en önemli manipülatörleri arasında başı çekiyor. Onlarsız bir lig maratonu nasıl olur bilmiyorum ama onlarla olduğundan daha kötü, renksiz, seviyesiz vs. olacağını da zannetmiyorum.

Zaten Şansal Büyüka'nın Aziz Yıldırım'a karşı savaş ilan edip medya patronlarına yıpratma direktifi vermesi ve buna benzer tavırları hepten can sıkmaya başlamıştı son dönemde. Yaptıkları yorumlarda her şeyden ama her şeyden önce kendi menfaatlerini gözetmeleri ise benim açımdan onları samimiyetsiz, tarafsızlıktan uzak ve güvenilmez adamlar yapıyordu. Şansal'ın talebesi Melih Şendil'in, 2004 yılında İnönü'de 3-1 Fener galibiyetiyle biten maçtaki (kendisi Fenerli olmasına rağmen) anlatımı, Türk futbol tarihinin en büyük yüz karalarından biridir bana göre. Fener (G.Saray veya Beşiktaş) Çatladıkapıspor ile oynarken bile golleri "avazı çıktığı kadar anırarak" anlatan bu kendini bilmez insan, o maçta Fener'in attığı her golde adeta göz yaşları dökmek üzere olan bir insanın ruh hâlini yansıtıyordu: "Serhaat, üç oldu..." ve buna benzer cümlelerle sanki bir Türk takımı Yunan takımından gol yiyormuş gibi üzülen bu spiker, o maçı neden öyle anlattığını bir gün söylemediği sürece Lig Tv ve tüm ekibi bana göre kendi çıkarından başka bir şeyi düşünmeyen kirli ve sinsi "insancıklar" olarak kalmaya devam edecek.

Şansal ve Erman ikilisinin yerine düşünülen Güntekin Onay-Rıdvan Dilmen ikilisi ise (G.Saraylı akıl yoksunu birkaç zibidinin muhalefetine rağmen) bence gayet doğru bir seçim olur. Sonuçta onlar olmayacaksa kim olsun ki? Televizyonlarda onlardan daha kaliteli, düzgün ve seyredilir program yapan biri mi var? Hatta kulislerde konuşulduğu gibi yanlarına Fatih Terim'i de alsalar hiç fena olmaz ama sonuçta Terim 1-1.5 sene sonra muhtemelen sahalara geri döner, bu yüzden o gidince ne olacağını da düşünerek adım atılırsa daha iyi olur. Bakalım önümüzdeki günler ne getirecek...

9 yorum:

EmrE dedi ki...

Dediğin maçı ben de adım gibi hatırlıyorum, inanılmaz sinirlenmiştim, kudurmuştum adeta. Sonra sebebinin maç anlatım yerinin BJK'nın fanatik taraftarlarının (muhtemelen Çarşı, emin değilim) olduğu tribüne çok yakın bir yerde olduğu ve olası saldırı veya küfürlerden kaçınmak amacıyla daha sakin anlattığını öğrendim. Ne kadar doğru bilemem ama mantıklı :)

Orkun dedi ki...

Birkere zibidi sensin.Şansal ne etliye karışırdı ne de sütlüye. Güntekin ve Rıdvan gelsin direk kapatırım Digitürk'ü.Her yerde size çanak tutacaklar illaki. Şam şeytanı ağzından sular aka aka bütün pozisyonlarınızı lehinize değerlendirir.

Gündüz Feneri dedi ki...

yorumumu haklı çıkaran bir mesaj olmuş, aferin orkun. işte bunu kast etmiştim.

Orkun dedi ki...

Evet bunu kastetmiştin.Başkanınızdan mı alıyorsunuz bu taktiği? Herkesi sustur istediğini yap. Bence içinden geçen ikili Ercan Saatçi ve Ziya Şengüldü. İtiraf et :)

EmrE dedi ki...

Erman'ı, Rıdvan ya da Güntekin'e tercih eden zihniyet nasıl bir zihniyettir yahu ??

Orkun dedi ki...

Asla Erman'ı tercih etmiyorum.Hiç sevmem onu.Bugün beyaz dediğine yarın siyah der.Ama Güntekin ve Rıdvan'a da karşıyım. Mehmet Demirkol ve Kanat Atkaya olabilir.

EmrE dedi ki...

Rıdvan'a karşı olanlar illa ki M. Demirkol'a da karşı oluyor. Fanatik Fenerliya bunlar !! Zaten 2, 3 tane adam gibi adam var, onları da harcamak da üstümüze yok. Rıdvan'ın futbol yorumları her zaman için mükemmeldir, evet Avrupa futbolundan bi haberdir ama maçı okuması ve futbolcu psikolojisi hakkında yaptığı yorumlar kalitedir. Güntekin ise hem iyi maç anlatır hem de Avrupa futbolunu çok iyi bilir. Neden sevilmez anlamam. Şu an Lig TV'de maç anlatacak bir tane adam yok. En iyi denilen Melih Şendil bile gollerde anırmaktan başka bişi yapmıyor. Keşke Güntekin'le beraber Okay Karacan ve Murat Kosova'da gelse !! Lig TV gibi yıllardır Türkiye'nin futbol kanalı olmuş, bu kadar yatırım yapmış bir kanala bu leş gibi maç anlatan spikerler hiç yakışmıyor. Hele 1, 2 tanesi var ki, şu halimle daha iyi maç anlatırım.

Adem dedi ki...

ben de şeyi unutamıyorum; Bu Şansal, Fener'in Es-Es'e 2-0 yenildiği maçtan sonra neredeyde dövecekti Es-Esli futbolcuları, neden feneri yendiniz diye. Öyle bir adamdır. Geçen sene ligin bir numaralı manipülatörleri bunlardır. Trabzon'u ezenler hep bunlardı. Yerine Rıdvan ve Güntekin gelmesin, Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol gelsin bence.

Adem

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş, popülarite gereksinimini ısrarla göz ardı ediyorsunuz. o fuat akdağ, bana göre bütün televizyon kanallarındaki en değerli spor adamıdır ama kaç kişi seyreder onu, ya da seyrediyor? sonuçta programlar reklam almak ve seyredilmek için yapılıyor. bu anlamda rıdvan-güntekin ikilisi reyting problemi de yaşamaz. bunları da düşünün.