29 Aralık 2009 Salı

Ortak haber garabeti

Son yıllarda Türk spor basınında bir şey dikkatimizi çekiyor: Ajansın biri bir haber yapıyor, ondan sonra kırk yerde aynı haberi aynı cümlelerle okuyoruz. Hiç kimse haberin kendisi mantıklı mı, dikkat çekici mi vs. diye bakmadan, hiçbir yorum da yapmadan birbirinin aynı cümlelerle aynı haberi veriyor. Hatta bu yetmiyor, bir de o haberi bizim okuduğumuzun aynısı bir şekilde televizyon kanallarından dinlemek durumunda kalıyoruz. Aslında "insanlar dinlemek durumunda kalıyor" demeliydim zira yıllardan beri doğru-düzgün televizyon seyretmeyen bir insanım. Bu tip gazetecilik doğduğundan beri şu gazete ve internet sitelerini okumayı da büyük ölçüde bıraktım. Yakında tamamen bırakmayı umut ediyorum.

Bugün mesela "G.Saray iç transferde terleyecek" diye abuk-ötesi bir haber var. Hemen hemen tüm haber kaynaklarında (üstelik neredeyse aynı başlıkla) yer alan bu haberi hazırlayan arkadaş muhtemelen ya geri zekâlı ya da futbol dünyamızı hiç takip etmiyor. Çünkü söz konusu haberde G.Saray'da sözleşmesi bittiği söylenen 6 oyuncu mevcut ama bu durum dünya üzerindeki bütün takımların başına "her yıl" gelen bir hadise zaten. Mesela G.Saray'da gelecek sene de en az bu kadar oyuncunun sözleşmesi bitiyordur, ya da bir sonraki yıl... Hatta diğer her takım için de her yıl geçerlidir bu durum, yani bu yıla ve "x" bir takıma has bir şey değil. Bu bir...

İkincisi, geri zekâlı dememin asıl nedeni olan şeye, sözleşmesi bittiği söylenen oyuncuların isimlerine bir bakın: Kewell, Aykut, Nonda, Linderoth, Emre Aşık, Serkan Çalık... Bu adamlar arasında G.Saray kulübünü gerçekten "terletecek" tek bir isim var mı? Serkan ve Linderoth zaten 2 yıldır yop oynamıyor, boş yere para alıyor. Dolayısıyla bu ikisinin gidişi kulübün işine bile gelir. Nonda ise gönderilmesi neredeyse kesin olan bir oyuncu, sezon sonunda yaşı 33 oluyor. Belki devre arası bile postalayacaklar adamı. Emre Aşık sezon sonunda 37 yaşında olacak ve muhtemelen futbolu bırakacak. Aykut deseniz bence Franco'dan bile iyi kaleci ama giderse kulüp ne kaybeder? Zaten oynamıyor ki! Onun ayarında (yani "onlara göre" onun ayarında) 10 tane kaleci bulunur bu ülkede. Bir tek Kewell var, o da 3 ay öncesine kadar rotasyon oyuncusuydu, şimdi takımın en formda ismi hâline geldi. O da yıl sonunda 32 yaşında olup G.Saray'ı terletecek bir oyuncu değil. Yani pazarlık falan değil onun derdi. Karısı yüzünden ya gidecek ya da onu ikna ederse aynı paraya kalacak.

Dolayısıyla G.Saray'ın sezon sonunda terleyeceği falan yok! Haberde ismi geçen oyuncular Arda, Sabri, Servet, Baros falan olsa anlarım. Haber yaparken, yazarken biraz kafası çalışan, "olayla ilgili" ve futbol dünyasından "haberdar" birileri seçilse daha iyi olmaz mı?

2 yorum:

Schumy dedi ki...

Bu haberi ben de okudum, yukarıdaki minvalde şeyler düşündüm ama şaşırmamak lazım. Aynı gün Kewell'ı bir Beşiktaş'a bir de Fenerbahçe'ye gönderen güzide spor basınımız var.

Ayrıca Galatasaray terlese terlese bu oyunculardan bazılarını havaalanına geçirirken terler. Üzerinde durmamak lazım pek.

aks111 dedi ki...

Evet bende bu oyuncuların gitmesini istiyorum kewell faydalı olabilir ama linderoth ve nonda giderse 2 yabancı kontenjanı demek ve bu oyunculardan fazla verim alınamıyorken bir de yıllık ücretlerinden kurtulmak çok iyi olucak :).Tabiiki alıncak oyuncularında yıllık bir bedeli olucak ama en azından heyecan yapabiliriz yeni oyuncular gelicek ve oynayabilcekler (tabi sonradan sakatlık geçirmezlerse ).Habere gelincede hiç şaşırmamak lazım yani biz şu başlığıda gördük."Ronaldinho müslümanlığı seçti fenere geliyor "