28 Aralık 2009 Pazartesi

Andre Santos Real'e mi gidecek?

Bunları allah mı söyletiyor bilmiyorum ama İspanyol basını (hem de ciddi basını!) Real Madrid'in, Repe'nin sezonu kapatmasının ardından defansa almayı düşündüğü oyuncu için aday sayısını 2'ye indirdiğini yazmış. Benfica'lı Andre Luiz ve Fenerli Andre Santos. Fenerbahçeli herhangi bir taraftara sorsanız, yüzde doksanı takımla ilgili olarak en nefret ettiği şeyin "vurdumduymaz futbolcular" olduğunu söyler. Bu, benim için de böyle; hatta bu adamlar yüzünden 5 yaşımdan beri tuttuğum takımdan bile soğudum. Alex, Deivid, Roberto Carlos, Semih, Kazım yetmezmiş gibi sezon başında bu sünepelerin arasına Andre Santos da katıldı. Gerçi Konfederasyon Kupası maçlarında hiç de öyle bir görüntüsü yoktu bu oyuncunun ama Rıdvan'ın dediği gibi Samandıra'nın havasında mı, suyunda mı bir şey var bilmiyoruz; Andre Santos şu anda sabahtan akşama kadar falakaya yatırılması gereken bir adam görüntüsünde. Daha Türkiye'deki ilk maçlarda bile gösterdiği tekniği muazzam ve etkileyici ama onu bile gözüm görmüyor şu anda benim. O bitik görüntüsü, o lakayt çalımları, o skor dezavantajı varken bile oyundan çıkarken sahayı 60 saniyede terk etmesi vs. midemi bulandırıyor. Dolayısıyla Fener'in devre arasında alacağı herhangi bir oyuncudan daha fazla, Andre Santos'un gönderilmesi sevindirir beni. Bu açık ve net.

Sonuçta Vederson da gayet iyi oynuyor bu yıl ve eğer bir Türk yedek alınırsa (örneğin Çağlar ya da Trabzon'da yedek olan Ferhat) orada idare edebilir. Gerçi Vederson'un da adı kelepçeli alemlerde geçmişti ama aslını-astarını bilmiyoruz.

Özetle, Roberto Carlos'tan sonra Deivid ve Andre Santos da gönderilir, yabancı olarak Avrupalı (mesela İtalyan) ve profesyonellik anlayışı üst düzeyde olan oyuncular tercih edilirse, ikinci yarıda her şey daha güzel olabilir Fenerbahçe için.

Hiç yorum yok: