25 Ekim 2009 Pazar

Derby'nin hakemi

6' Vederson'un çizgiden çevirip Lugano'nun boş kaleye gol attığı pozisyonda dışarıdan çevirme kararı doğru.

12' Fenerbahçe'nin attığı golde Roberto Carlos ofsayt. Golün iptal edilip çiftvuruşla oyuna başlanması gerekirdi.

20' Sabri'nin ortasında Nonda'nın ıska geçtiği %100 gol pozisyonu net ofsayt. Eğer kafayı vurmuş olsa maç 1-1 idi ama yardımcı hakem bayrak kaldırmadı.

41' Kâzım'ın Servet ile girdiği omuz omuza mücadelede Kâzım ayakta kaldı ve kaleciyle karşı karşıya pozisyondaydı. %100 gol pozisyonunu Bünyamin kesti. Faul ile alâkası bile olmayan bir pozisyon.

42' Roberto Carlos'un Alex'e uzun pas attığı pozisyonda Alex 1 metre geride olmasına rağmen yardımcı hakem bayrak kaldırıp ofsayt verdi.

45' Kâzım bu kez Gökhan Zan ile ikili mücadelede ve yine kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama Bünyamin yine faul ile %100'lük bir Fener atağını kesti.

45' Servet'in Lugano ile bir yan topta girdiği mücadelede devam kararı verildi. Hakem penaltı verse hiç kimse itiraz edemez bence.

53' Penaltı pozisyonunda Franco'nun sağ koluyla Alex'e bir müdehalesi var. Ama Alex'i düşürmeye yeter mi? Yoruma açık. Bence penaltı değil ama öyle diyen de olabilir. Ve fakat eğer penaltı varsa %100 kırmızı kart olmalı çünkü top "tamamen Alex'in hakimiyetinde" ve kale bomboş.

61' Nonda'nın hakemi aldatmaya çalıştığı pozisyonda gördüğü sarı kart doğru. Zaten kendisi de itiraz etmedi.

74' Keita'nın kırmızı kartına söylenecek bir şey yok. Doğru karar.

81' Guiza kaleciyle karşı karşıya. En az 2 metre geriden çıkmasına rağmen yardımcı yine ofsayt verdi. Gerçi Guiza topu kontrol edemedi ve kaleciye çarpıp kornere gitti.

Not: Bunlar kendi görüşüm ve hepsi de samimidir. Unuttuklarım varsa yorum kısmına eklenebilir. Hakemi genel olarak değerlendirdiğimde tam bir "ne şiş yansın, ne kebap" yönetimi görüyorum. Maçın sonucuna tesir eden hataları Fener lehine tecelli etmiş olabilir ama Nonda o golü atsa iptal mi edecekti? Ya da Kâzım'a çaldığı en az 5 faulün faul ile alâkası yoktu ve bunlar G.Saray'ı 6-7 gol yemekten kurtardı. Eğer şu maçta gol pozisyonuna bile giremeyen, neticeye tesir eden 2 hata dışında hakemin tüm taktir haklarını lehine kullandığı G.Saray takımı, hakem yüzünden yenildi denebiliyorsa, bunu ancak başı kuma gömülmüş devekuşları söyler. O başlar o kumdan çıkmadan da, bir 10 yıl daha galibiyet falan göremezler.

8 yorum:

GörünenAd dedi ki...

Gercekten başka türlü bir yazı beklenmezdi.

Rıdvan da dedi zaten, Bünyamin Gezer mükemmel bir mac yönetti.

Öyle mükemmel ki, şöyle bir maçta Fenerbahçe'den sadece Roberto Carlos malum pozisyonda kart gördü.

Syrıca eklenebilecek bir kac pozisyon. Her sey ortaya dokulsun diye.

dakika 1. emre belozoglu arkadan topla alakasız kayarak milan baros'a girdi. kart cıkmadı. milan baros'un tarak kemigi kırıldı.

dakika bilmemkac. christian arda turan'a yumruk/tokat attı. gözler görmedi. kart cıkmadı.

dakika bilmemkac. topla ilerleyen arda turan'ı christian arkadan kafasından cekti?!?! bu pozisyonu baska türlü anlatamıyorum, o denli komik ve futbol-dışıydı. faul verilmedi, gezer'den arda turan'a kalk hareketi.

dakika bilmemkac. gokhan gonul elano'yu enseden sıktı, ortam gerildi. ne oldu? barışın gençler oldu. kart yok.

dakika 90 civarı. emre belözoglu suursuzca ayhana daldı, top ayhanın ayagından cıkmıs iken. gezer'in iki metre önünde olan olayda kart görülmedi. ayhan itirazdan gördü.

dakika bilmemkac. dünyada ilk defa, kendini yere atan oyuncu sebebiyle atak kesilip top karsı tarafa verildi. Nonda'nın yere duşmesi sonucu Kewell ceza sahasında kalenin caprazında topla bulusmustu, ancak gezer sanki bir faul varmışcasına topu fenerbahce'ye verdi.

bunları yazarsak belki daha dogru bir degerlendirme olur. zaten kimsenin keita'nın pozisyonunda kart yanlıştı dediği yok. Kazım'ın faullerine gelince, kendisi yaklasık 10 tane faul yaptı bu macta. Kanımca bir oyuncu bir macta okkalı 10 tane faul yapıyorsa, bir kart görmelidir.

Saygılar.

joyous dedi ki...

Ağzına yüreğine sağlık, benden sana saygılar kardeşim.

gramscian dedi ki...

arkadasim sen artik aklinla degil egonla yaziyorsun, o zaman da hic bir ozelligin ve guzelligin kalmiyor... yazik... Bir de sen iyi yazardin, bozuldun diyince, "ama etrafta ne kadar kotuleri var biliyo musunuz" diyorsun. bu seni iyi yapmaya yetmiyor...

Unknown dedi ki...

Gündüz feneri blogu resmen "blackliste" girecek en büyük adaydir bu postlardan sonra! Deminki Postum'da yazdigim fenerbahce gözlügü bu olsa gerek!!

isdemircan dedi ki...

samimi olarak kısa,tane tane yazdığın için teşekkürler...

Gündüz Feneri dedi ki...

@jackal

senin gibi gözü fanatizmden kör olmuş birinin blacklist'inde olmak gayet istenecek bir şey. şu fener kompleksiyle karşındakinin niyetini bile göremeyecek kadar şuurunu yitirmişsin. allah kurtarsın.

oumar dedi ki...

tamamen taraflı yazılarla dolu hale gelmiş bir blog. etraftakiler böyle diye böyle olmak anlamsız ve saçma geliyor bana.

kötü den örnek olmaz derler en basitinden. sanki bir öc alma, karşılık verme amaçlı bir blog oldu burası.

Gündüz Feneri dedi ki...

herkesin canı sağolsun. samimi ya da taraflı bulanlar okumayabilir, herkesin kendi tercihi. ben samimi ve en az taraflı olduğumu söylüyorum. herkesin ne düşündüğü de umrumda değil.