28 Ekim 2009 Çarşamba

Daum ne yapacak?

Gazetelerde ve internet sitelerinde Daum'un, Kayseri maçında Guiza'yı yine tek forvet oynatıp Kâzım'ı sağa çekerek Mehmet Topuz'u yedek bırakacağı yazılıyor. Eğer bunu yaparsa, yedeklerin yüzüne bile bakmayan, "isimlere forma veren" adaletsiz bir hoca olduğu yönündeki eleştirilerin de ne kadar haklı olduğunu göstermiş olacak. Bir kere Topuz o kadar mücadele ediyor ve Gökhan'ı o kadar rahatlatıyor ki, ne için kızağa çekilecek? Ayrıca bu hamle iyi bir Deivid için yapılsa tamam, ama Kâzım'ın Gökhan ile oynadığı hemen tüm maçlarda Gökhan'ı da bozduğunu yeterince görmedik mi? Hem oyun disiplini yok, hem savunması zayıf, hem hücumda beki ile organize olamıyor.

Bunun yanında Guiza ne yapıyor da Kâzım'ın yerine forvet oynamayı hak ediyor ki? Kâzım hem Guiza'dan hem de Semih'ten çok daha güçlü ve fit durumda. Son 2 maçta da şahane oynadı. Özetle, eğer Daum bu söylenenleri yaparsa hem oyuncularının gözünde itibarına leke sürmüş olur, hem de Fener Kayseri maçını biraz zor kazanır.

4 yorum:

EmrE dedi ki...

Son maçtaki kadro bence ideal kadromuzdur. Form durumlarına göre ve karşıdaki takıma göre Vederson, Dos Santos ve Özer değişerek oynayabilir. Ama biliyorum ki Daum kadroyu bozmadan rahat etmeyecek. İşte bu her an beni korkutuyor. Kayseri deplasmanında Guiza'nın tek forvet, Kazım'ın da sağ kanatta oynadığı bir takım izlemek istemiyorum. Dediğin gibi Daum Topuz'u yedeğe alırsa hem taraftarların güvenini sarsacak hem de takmıma takıma yavaş yavaş alışan ve her maç kendine güveni artmakta olan Mehmet'i de üzecek. Neyse hayırlısı diyelim.

flyingdupe dedi ki...

benim bildiğim Daum, Guiza yı santrafora çeker tekrar. Ancak sadece biz değilde sanırım, tüm Fenerbahçe liler Kazım ile birlikte Fenerbahçe nin ne kadar dinamik bir takım olduğunu gördü, belki ilerleyen haftalarda bu tip bir baskı oluşur gene, ve Daum Kazım ı forvete alır. Tabi burada işin içine başka faktörler de girecek mi orası meçhul? mesela Guiza yı oynat baskısı falan? belkide iyi bir Kazım baskısı, Güiza nında formunu arttırır.
her ne olursa olsun, benmimde savunduğum en azından bir maç için Guiza nın da Kazım ın bölgesinde oynatılması yönünde :)

Gündüz Feneri dedi ki...

dede geçen sene sol açık oynatmıştı 1-2 maç içinde, koşuyor mu koşuyor eşşoğlu :)

Val Resnick dedi ki...

ben olsam Alex'i yedek soyundurup, Kazım Guiza ikilisi ile başlarım. Maç sıkıştımı Alex ile kilidi açarım.