6 Eylül 2009 Pazar

Arjantin 1 - Brezilya 3

Arjantin, onca seyircisi önünde maça baskılı başlamasına ve sonucu belirleyecek yetenekli oyunculara sahip olmasına rağmen Brezilya'nın sağlam alan savunması karşısında çaresiz kaldı ve ciddi anlamda üretkenlik sıkıntısı yaşadı. Rakibini sağlı-sollu ataklarla bunaltıp erken bir gol bulma gibi bir amaçla oyuna başlayan bir takımın, sol bekte dünyanın en kazma futbolcularından biri olan Heinze'yi oynatmasına ise ne demeli, bilmiyorum. Maradona hepimizin sevgilisi ve tüm zamanların (Zidane ile birlikte) en büyük futbolcusu ama teknik direktörlük söz konusu olduğunda, yeterliliği fazlasıyla tartışılabilecek bir isim. Nitekim onun yönetiminde, dünya üzerindeki hiçbir futbolseverin hafsalasının almayacağı bir şekilde "Arjantinsiz bir Dünya Kupası" ile karşılaşma tehlikesi belirdi şu anda. Ben yine de kıl payı ipi göğüsleyeceklerini düşünüyorum ama oraya Maradona ile giderlerse, ciddi bir hüsran yaşayabilirler.

Brezilya ise, dörtlü savunma ve önünde Gilberto Silva ile Melo ikilisi olduğu sürece tüm büyük maçlarda yenilmesi çok zor bir takım. Bu altılı gerçekten de alanı çok iyi kapatıyor ve gömüldüğü zaman pozisyon vermiyor. Bunların önünde Kaka, Robinho, Fabiano, Elano gibi yıldız oyuncular oynayınca, hücumda bir sıkıntı da olmuyor zira Maicon, Andre Santos ve Melo aynı zamanda hücuma da destek veren oyuncular. Gerçi duran top golleri olmasa neticeye bu kadar rahat ulaşamayabilirlerdi ama ben yine de iki takım 10 maç yapsa, Brezilya'nın bu koşullarda en fazla 1 tane kaybedeceğini düşünüyorum.

Neticede Arjantin bir yana, Messi'siz bir Dünya Kupası herkes için büyük bir kayıp olacağından, bundan sonraki maçları dikkatle takip edip Arjantin'in elenmemesini umalım. Elden başka bir şey gelmiyor.

Arjantin (4-4-2): Andujar - Zanetti, Dominguez, Ottamendi, Heinze - Rodriguez, Veron, Mascherano, Datolo - Tevez, Messi

Brezilya (4-2-3-1): Cesar - Maicon, Lucio, Luisao, Andre Santos - Silva, Melo - Elano, Kaka, Robinho - Fabiano

Goller (1-3): Datolo 66' - Luisao 24', Fabiano 30', 68'

Hiç yorum yok: