29 Ağustos 2009 Cumartesi

Şahane Cumartesi

Yıllar sonra ilk kez Serie A maçları ükemizde yayınlanmıyor ve 2000'li yılların başından beri ilk kez bir Inter-Milan derbisini seyredemeyeceğiz. Uydu kanallarından pek çoğu maçı canlı yayınlıyor ama onların da %90'ı şifreli. Seyredebilecek olanlar için güzel bir karşılaşma olacağı kesin. Milan Kaka'nın kaybına ve kadrosunun 1 yıl daha yaşlanmasına rağmen (kalede Storari; savunmada Zambrotta, Nesta, T.Silva, Jankulowski; önlerinde Gattuso, Pirlo, Flamini; forvet arkasında Pato ve Ronaldinho; forvette Borriello şeklinde) hiç de fena olmayan bir 11 ile çıkacak. Inter'de ise oruç tuttuğu için Mourinho tarafından ipi çekilen Muntari'nin oynayıp oynamayacağı belli değil. Onlarda savunmada Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; ortada Muntari, Chivu, Motta; forvet arkasında Stankovic ve ileride Eto'o ile Milito'nun yer alması bekleniyor. Bu kadrolarla Inter'in gol yemesini zor görüyorum. Alt olur ve Inter kaybetmez diyorum.

Ada'da ise United ile Arsenal Old Trafford'da karşı karşıya gelecek. Bana göre United mutlak favori bu maçta ve kazanacaklarından neredeyse eminim. Vidic bu maçla birlikte büyük ihtimalle dönüyor. Muhtemel kadro (442): Foster; O'Shea, Evans, Vidic, Evra; Valencia, Fletcher, Carrick, Park; Berbatov, Rooney. Arsenal'de ise (4-3-3) Almunia; Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy; Diaby, Fabregas (Song), Denilson; Bendtner, Van Persie, Arshavin şeklinde bir 11 bekleniyor. Arsenal sezona çok iyi başlamış olsa da söz konusu olan United ve dediğim gibi maçın sonucu büyük oranda belli.

Bundesliga'da Bayern, kendi sahasında şampiyon Wolfsburg'u ağırlıyor ama United maçı ile hemen hemen aynı saatte olduğu için ancak iki devrenin son 15 dakikalarını seyredebileceğiz. Muhtemel kadrolar şöyle: Bayern (41212): Rensing; Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjic; Tymoshchuk; Muller, Schweinsteiger; Ribery; Gomez, Olic. Wolgsburg (41212): Benaglio; Riether, Madlung, Barzagli, Schafer; Dejagah; Santana, Gentner; Misimovic; Dzeko, Grafite. Bayern'in kazanmasını bekliyorum.

Nihayet La Liga da başlıyor bu gece ve Real Madrid evinde deportivo ile karılaşacak. Real'in maça (4231) Casillas; Arbeloa, Albiol, Metzelder, Marcelo; Alonso, Lass; Ronaldo, Kaka, Raul; Benzema şeklinde çıkması bekleniyor ve tüm bu yıldızlar ne yapıp edip Deportivo'yu mağlup edeceklerdir. Gollü bir maç da bekleyebiliriz.

Her hâl-i kârda kim kazanırsa kazansın tüm maçların inanılmaz bir futbol keyfi sunacağı kesin. Tadını çıkarmak lâzım.

2 yorum:

JANiTSCHAR dedi ki...

Hacı,bende Serie A hayranıyım.
Serie A'sız futbol düşünemiyordum kaldık bu sene Bayık La Liga'ya.SeriE A cıyız biz.Ntv yayınlayacağını duyurdu sonrası MEçhul..

Bu dünyada Futbol Serie A'da oynanır gerisi onu takip eder.Forzi Serie A

toy dedi ki...

kardesim, her sey 10 numara burada ama bi eksik futbol. cok ozledim be yesil sahayi.