8 Temmuz 2009 Çarşamba

Melo'yu Juve aldı

Uzun süredir hangi takıma gideceği merak konusu olan Felipe Melo, 20 milyon avro ve Marchionni karşılığında Fiorentina'dan Juventus'a transfer oldu. Arsenal'in de bu oyuncuyla ilgilendiği söyleniyordu ama Brazilyalı ön liberoyu almayı başaran Zebralar oldu. Bu transferle birlikte Poulsen'in takımdaki geleceği de tamamen riske girmiş durumda. Bugün yetkili menajerin açıkladığına göre Poulsen'in eşi Torino'dan asla ayrılmak istemiyormuş ve bu yüzden oyuncu Juventus'ta kalacakmış. Demek ki parasını aldıktan sonra oynayıp oynamadığı çok umrunda değil Danimarkalı'nın. Yoksa kulübünün kendisine çektiği resti bu şekilde görmeye cesaret edemezdi.

Neyse, biz Melo'ya dönersek, bu oyuncunun bu paraları edecek kadar önemli bir isim olduğunu düşünmüyorum. Belki Juventus'ta kendini geliştirmeye devam eder ve o kalibreyi yakalar ama şimdilik aldığı topu en yakınındakine veren, kilit paslar atmayan ama çok koşup kusursuz defans yapan savaşçı bir oyuncu durumunda. Sissoko ile birlikte taş gibi bir tandem oluşturacakları kesin ama öte yandan maç içinde yaptığı kimi hareketler ruh sağlığı açısından sağlam bir görüntü vermiyor bana. Çirkeflik seviyesi çok üst düzeyde olan bir oyuncu, kart konusuna özellikle dikkat etmeli..

1 yorum:

firat selcuk dedi ki...

melo son paragrafta yazıldıgı gibi bir isim degil.. daha dogrusu sezon bası oyleydi.. ancak oyle bir 2009 yılı yasıyor ki bu cıkısı sayılı oyuncu yapmıstır tarihte.. fiorentina'nın burun kıvrılan transferi konumundayken devlerin pesinde dort dondugu bir isim oldu bir anda.. ozellikle konfederasyon kupası performansıyla ozel bir oyuncu oldugunu ortaya koydu..