5 Mayıs 2009 Salı

Ligde 30. haftanın görünümü

Lider Sivas, Antep deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı ama şans eseri Fener'in Beşiktaş'ı yenmesiyle bir kez daha liderliğini sürdürmeyi başardı. Aslında ilk yarıda fena oynamadılar, rakibe fazla pozisyon vermeden bir gol bularak öne de geçtiler. Ama oyunculardaki hırs, iştah ve mücadele azmi en alt seviyedeydi. İkinci yarıda ise G.Antep takımı oyuna hükmetmeye başladı. Önce beraberlik golü geldi, akabinde Bülent Uygun'un orta sahayı tamamen rakibe bırakması sonucu ev sahibi takım üstünlüğü yakaladı. Son haftalarda olduğu gibi Uygun yine formsuzdu. Maç sonrası açıklamaları ise skandaldı. Yine de ben en başından beri olduğu gibi şampiyonluğa onların ulaşacağını düşünüyorum.

Beşiktaş ise Ernst'in gelmesinden sonra ortaya koyduğu o aşırı istekli ve hırslı futbolunun yarısını bile ortaya koyamadı Fenerbahçe karşısında. Bunun için futbolcuları suçlamak kolay ama teknik direktör ne iş yapar? Özellikle bu tip maçlarda yaptığı cinliklerle nam salmış bir hocanın, Bursa karşısında madara olan ve maç içinde derhal değiştirdiği takımı aynen sahaya sürmesine ne demeli?

Trabzon takımı Ersun hocaya o kadar büyük bir haksızlık yaptı ki, inanılmaz derecede antipatik bir kulüp oldular yeniden. Hiçbir başarıya ulaşmalarını istemiyor gönül ama şu tablo ile Ş.Ligi hayal değil. Buna mukabil bu sezon ne yaparlarsa yapsınlar, takımın geleceği karanlık. Yanal'dan daha iyi bir hoca bulmaları imkânsız gibi bir şey.

G.Saray, Hacettepe deplasmanında 2-0 mağlûp olduktan sonra futbolcuların yarısından fazlasının yurt dışına tatile gitmesi her şeyi anlatmıyor mu? Bu kulüp nasıl bu hâle geldi, anlamak mümkün değil. Ama Adnanlar'a bakmak, bu sorunun cevabı için yardımcı olabilir.

Fenerbahçe ise deplasmanda Beşiktaş'ı nakış gibi pas yaparak ve inanılmaz bir özgüven göstererek yenmeyi başardı. Şimdi yapılması gereken şey, maç seçen bu ruhsuz oyuncuların yarısından birden kurtulmak olmalı. Başta Deivid, Edu ve Carlos olmak üzere. Yoksa korkarım, gelecek sene bundan beter olur.

Bir paragraf da Bursa'ya açalım. Beşiktaş'tan gönderilmesinin hata olduğunu söylediğimiz Ertuğrul Sağlam, Bursa takımına inanılmaz bir hava verdi. Bu takımın camia ve seyirci olarak sahip olduğu potansiyel bir yana, kadrosu da hiç fena değil. Sağlam oraya giderek ne kadar iyi bir iş yaptığını şimdi net bir şekilde gösteriyor. Ligi ilk 5'te bitirmeleri işten bile değil. Bu hafta kazanacaklarını düşünüyorum. Ve bu kadroya 1-2 takviye yapılırsa, Bursa'yı asıl gelecek sezon seyredin diyorum.

Hiç yorum yok: