20 Ağustos 2008 Çarşamba

Güle güle Kezman

Mateja Kezman PSV takımındayken Avrupa'nın en önemli forvetlerinden biri olmuş ve Mourinho'nun Chelsea'si tarafından transfer edilmişti. Türk futbol tarihinde en fazla 5 yabancı futbolcunun ulaşabileceği bir mertebe bu, misal Alex ve Lincoln'ün rüyasında bile göremeyeceği bir olay. Ama Kezman önce İngiltere, akabinde de İspanya'da bir türlü dikiş tutturamadı. Fenerbahçe'ye gelmesi ise hem kendisi, hem de Fener için tam bir skandaldı. Alex'in olduğu bir takıma santrfor olarak onu transfer etmek, ciddi bir idarecilik yanlışıdır. Ama Kezman'ın da gideceği takımı biraz inceleyip kendisinin o takıma, takımın da kendisine uyup uymadığını hesap etmesi gerekirdi. Bunu ne Chelsea, ne At. Madird, ne de Fener'e yaptığı transferlerde dikkate almadı ve şimdi de PSG'ye giderken bu tip bir şeyi düşündüğünü hiç sanmıyoruz.

Mesela Zigic gibi bir forveti olan ve düz 4-4-2 oynayan bir takımda Kezman 20 golden aşağı atmayacaktır büyük ihtimalle. Ama o tuttu Alex ile çift forvet oynayacağı bir takıma geldi. Sonuçta ne kadar etkisiz ve silik bir dönem geçirmiş olursa olsun elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalıştı. Bu çabası bile rezil performansını taraftara unutturdu ve seyirci onu bağrına bastı. Ve bütün Fener taraftarları şimdi süreç daha da uzamadan ve çirkinleşmeden bu transfer gerçekleştiği için mutlu ve Kezman'ı iyi anılarla karakterli bir oyuncu olarak hatırlayacak. Ve bazı kısa anlarla... Beşiktaş'a attığı iki krtik gol, G. Saray'a attığı gol, Sevilla maçında 120 dakika köpek gibi koştuğu ve sonunda penaltıyı tavana astığı maç vs.

Birkaç gün önce yazdığımız ve aşağılarda da bulabileceğiniz anektodların, menajerinin talimatıyla sergilenen bir oyun olduğunu düşünmek ve unutmak istiyoruz, sonuçta her şey bitti artık. Umarız PSG'de gönlünce bir sezon geçirir...

2 yorum:

lefter dedi ki...

İzmirde Trabzonla oynadığımız şampiyon olduğumuz maçta Alex'in kaçırdığı penaltı sonrası trübündeki o yüz ifadesi çok etkileyiciydi aynı karede olan yanlış hatırlamıyorsam Selçuk ve Kerim'in çırpınışlarının yanında..Umarım herşey onun için çok güzel olur.

Adsız dedi ki...

Elbette güzel anılar da bıraktı hafızamızda ama "ıstırab" dolu anları da unutmak kolay değil.Alex'le birlikte tek forvet oynaması hem bizim hem kendisi için skandaldı evet amaaaaaa bir futbolcunun topu(hele bir forvetin) 5 saniye dahi ayağında tutamaması hangi kan uyuşmazlığıyla açıklanır allahaşkına?Ayrıca V.Manisa maçında ki "imdat çağrısı" da çok dramatikti...