23 Ağustos 2008 Cumartesi

Lig başlıyor!

Süper Lig, nihayet bugün oynanacak maçlarla sezona merhaba diyecek. Ligin açılış maçında geçen sezonun şampiyonu G.Saray, kendi sahasında Denizli ile oynuyor. Son yıllarda bu iki takımın İstanbul'da oynadığı bütün maçlar çok zorlu geçti. Bakalım Denizli bu akşam da aynı etkili oyunu sergileyebilecek mi... Büyük takımlar için ilk maçlar her zaman güç bela kazanılan oyunlar şeklinde tecelli etti bugüne kadar ligimizde, bu maçın da ne kadar çekişmeli geçerse geçsin ev sahibi takım tarafından kazanılması pek olası görünüyor.

G.Saray'ın muhtemel kadrosuna baktığımızda ortada Barış ve Topal, sağda Hasan, solda Kewell ile önde Lincoln ve Nonda'yı görüyoruz. Takımda şu anda form durumu çok yüksek olan Nonda, Hasan, Topal ve son maçta adeta şov yapan Kewell gibi isimler var. Lincoln de bunlara katılırsa (ki oldukça sabırlı bir şekilde ısrar ediyor onda Skibbe) galibiyet, beklenenden daha kolay gelebilir.

Fenerbahçe'de ise yönetim denen futbol cahili topluluğun, yaptığı saçma sapan Guiza transferi ile dolaylı olarak kulübeye mahkûm ettiği Semih bu akşam (beklendiği üzere) yedeklerde olacak. Forvette ise bir defans bloku için düşünülebilecek en yumuşak ikili olan Alex-Guiza oynayacak. Guiza, Fener'in bu sistemi için Kezman'dan bile daha uygunsuz bir oyuncuyken, futboldan zerre kadar anlamayan adamların onu transfer etmesiyle hem kendisi, hem de takım için çok talihsiz bir durumda şimdi. Halbuki Mehmet Yıldız gibi bir yedek alınıp Semih'e güvenilseydi, şimdi Alex-Semih ikilisiyle çok daha kimyası düzgün bir takım olacaktı Kanarya.

Orta sahada ise şans eseri Selçuk'un sakatlığıyla Maldonado forma şansı buldu. Alex'in kardeşi gibi sevdiği bu oyuncuya olabilecek bütün motivasyonu verdiğini, takımda kalmak için son şansının bu maç olduğunu anlattığını sanıyoruz. Eğer akıllı bir oyuncuysa kendisinden beklenenin ne olduğunu anlamış olması gerekir: Uyuz bir şekilde sürekli yan pas değil, dikine de oynayan (ve de hızlı oynayan) bir ön libero... Neticenin ne olacağını akşam göreceğiz.

Bu arada Emre de ilk kez ilk 11'de forma giyecek. Fener'in hızlı oynayabilmesi için onun o enerjik pas alışverişlerine de son derece ihtiyaç var. Bu durumda şöyle bir bakınca, Marco'nun yerine geçen yılki kadroya Emre girmiş oldu, Kezman'ın yerine de Guiza; gerisi aynı. Bu iki değişiklik takımın oyununa nasıl etki yapacak, biz de merakla bekliyoruz.

Akşamın diğer maçları, Hacettepe-Bursa, İstanbul BB-Eskişehir, Sivas-Kayseri şeklinde...

Hiç yorum yok: