18 Ağustos 2008 Pazartesi

Sezon başı yorumu: Fenerbahçe

Fenerbahçe, maalesef skandal transferler ve son derece yetersiz bir kadroyla sezona giriyor. Guiza gibi, dünyada Fenerbahçe'nin en son alması gereken bir forvet, hem de 14 M Euro gibi inanılmaz bir bonservisle alındı ve takımın dibine bir nevi dinamit konulmuş oldu. Çünkü Guiza'nın transferi, adeta bir çorap söküğü gibi beraberinde kendisinden bile daha büyük felaketleri peşinden sürüklüyor.

Bir kere Semih ve Alex Fener'in en kesilmeyecek oyuncuları arasında başı çekiyor. Hele Semih, 3 kritik gol attığı Euro 2008'den sonra yedek kalacaksa bu en büyük haksızlık olur. Alex zaten takımın kaptanı ve kesilmesi mümkün olmayan bir oyuncu. E, bu durumda Alex ve Semih birlikte oynayacaksa takımda "asla ve asla" başka bir forvet oyuncusunun olmaması gerekir. Diyelim ki olacak, Semih'i yetersiz bulup bir forvet alacaksın; o zaman bu oyuncunun kati surette Guiza veya Kezman olmaması lâzım. Ama Fenerbahçe maalesef 2 senesini Kezman ile harcadı, şimdi de Guiza ile birkaç sezon daha uçup gidecek.. Ha, şu da var; eğer Semih ve Guiza beraber oynayacak ise, Guiza o zaman doğru bir transfer. Ama o durumda da Alex'in oynatılmaması gerekir ki, bu da çok çok zor bir olay. Hem, böyle bir zorluğa takımı sokmanın ne anlamı var?

Fener için doğru forvet transferi, hiçbir forvetin transfer edilmemesi olurdu. İleri uçta Semih'i yedekleyecek vasat-üstü bir oyuncu (Mehmet Yıldız gibi) yeterliydi. Santrfor Semih (ya da alınacaksa Kanoute, Morientes gibi sisteme uygun bir oyuncu), arkasında Deivid ve Alex en ideal tertipti. Ama maalesef bu yapılmadı.

Bu üçlü hücum hattının arkasında soldan sağa Emre, Aurelio, Topuz (Selçuk İnan, Senna?) gibi bir üçlü inanılmaz olurdu. Ama Aurelio elden kaçırıldı, yerine de adam alınmadı. Diyelim ki alınacak, o da tek başına yeterli değil çünkü Kazım ve Uğur Boral ile bu iş olmaz. Onlar olacaksa, takımda 2 Aurelio gerekir; tıpkı geçen yılki Deniz (Selçuk), Marco ikilisi gibi. Günümüz futbolunda takımın orta sahasının önemini bir türlü idrak edemeyen Fener yönetimi, yaptığı ve yapmadığı transferler ile takımın bu bölgesini bir pelte kıvamına getirmeyi başardı.

Savunmada ise sorun yok, yedek stoper olarak Can gibi bir dinamit dışında. Kalede de Volkan Babacan'ın bir patlama yapmasını ummaktan başka çare yok.

Neticede Fenerbahçe yönetimi, transfer ve takım kurma işlerini, bu işi bilen birilerine bırakmadığı sürece bunlar konuşulmaya devam edecek. Bu sezon taraftarın bahtına ne çıkacağını hep beraber göreceğiz. Ben hiç ama hiç umutlu değilim.

Hiç yorum yok: