14 Nisan 2011 Perşembe

Yazıcı ve Aydınus komedisi

MHK her hafta yaptığı atamalarla, niyetini adeta bütün futbol camiasının gözüne gözüne sokuyor ama elbette kimseden çıt yok. Trabzon lehine şu sezon yaşanan bütün utanç verici rezilliklerin yarısı Fener lehine yaşansaydı, üç kulübün başkanları şimdi bir araya gelmiş, aynı matbaadan afişler bastırmış, sulu gözlü bir şekilde insanlıklarını ayaklar altına alarak demeçler veriyordu. Ama arkadan itilen Trabzon, ezilen Fenerbahçe olunca kimseden ses çıkmıyor çünkü herkesin derdi bilindiği gibi "sarı-lacivert çubuklu" ile. Bütün rakip takım mensuplarının kendi kişiliğini, gururunu, onurunu bir kenara bırakıp karşısında birleştiği bir kulübe gönül vermek o kadar güzel bir şey ki, Fenerli olmayan hiç kimse bunu anlayamaz. Hepsi birbiri ile yandaş olduğu için de hayatları boyunca anlayamayacaklar.

Bu hafta Trabzon-Bursa maçı var ve MHK maça Fırat Aydınus'u atamış. Maçta olacakları hep beraber seyredeceğiz; geçen hafta Bünyamin'in yapacağı kıyakları nasıl 3 gün önceden söylediysem şimdi de söylüyorum. Aydınus'un o statta 2 sezon önce yönettiği bir Eskişehir maçı var, evlere şenlik. Eskişehir'i lime lime doğramıştı resmen. Türkiye'nin en sefil hakemi olduğunu her fırsatta belirtiyorum, o yüzündeki sahte gülümsemeden de iğreniyorum. Göstereceği "incelikli" performansı da merakla bekliyorum.

Öte yandan Bursa başkanı, terörist ruhlu (Erhan Telli'yi adamları tutarken nasıl dövmüştü, herkes unuttu ama aklıselim unutmadı) İbrahim Yazıcı ise, Hürriyet gazetesine "Fener'den iki puan alarak Trabzon'a borcumuzu ödedik" demiş. Bence borçlarını başka şekilde geçen yılki maçtan sonra ödemişlerdir zaten de, karşımızda hukuk olduğu için oralara (kanıt olmadan) giremiyoruz. Ama hafta sonu maç yapacakları bir rakip hakkında söylediği şu sözler gerçekten de utanç verici ve Türk futbol camiasında Fenerbahçe'nin şampiyonluk tehlikesi (!) belirdiğinde ar, namus, haysiyet gibi kavramların bir kenara atıldığının açık göstergesi.

Daha önce de yazmıştım, geçen haftaki G.Saray-Trabzon maçından sonra bu görüşüm kesinleşti: Bir Fenerbahçe taraftarı olarak 3 senedir en nefret edilen takımlar sıralamasında G.Saray'ın adı ilk 3'te bile geçmez artık. G.Saray'ın bu yılki durumuyla da ilgisi yok bunun, başkan ve yöneticilerin tavırlarıyla ilgisi var. Sıralama Trabzon, Bursa ve Beşiktaş diye gider.. G.Saray forması giyen delikanlıların geçen hafta ortaya koyduğu mertçe mücadeleyi bir post ile övme fırsatı bulamamıştık, bu vesileyle onu da yapalım. Trabzon-Bursa orta oyununu da iyi izleyip dersler alalım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Tek Taraflı Yazarak Taraftar Gözlüğüyle Yazarak Blogculuk Yapılmaz.Sen Şimdi Bizim En nefret ettiğimiz Camia Olan Trabzon a yatacağımızı Nasıl Düşünebilirsin. Ki böyle Birşey Olursa Hocamızın takımın Başında Bağlasalar durmayacağını da aklından Geçiremiyorsun.En nefret edilen Takımlar sıralamasına Gelince.Fenerbahçe açık Ara Bir 25 yıl Kimseye kaptırmaz Bu şerefi sıkma canını sen...

Gündüz Feneri dedi ki...

ben değil sizin başkanınız söylüyor trabzon ie olan dayanışmanızı.. ayrıca hocanızın bu demeç üzerine bugün söylediklerini de duyduk; hiç de "bağlasalar durmaz" bir hâli yok, kazı yanmasın diye çevirmeye uğraşıyor.. dönüp aynaya bakın biraz.

Adsız dedi ki...

Ne Diyecek Başkan. Trabzonspor ve halkından nefret ediyoruzz,Ne pahasına Olursa olsun her platformda Ezeli rakibimiz rakipten öte düşmanımızmı demesi gerek.Başkanımız her Olaya ılımlı ve sakin yaklaşıyor.Kendi başkanınızlamı karıştırdınız.Hem sen Bu Tezgahları felen kafana Takma.Tezgahın Kralını gördük Biz Trabzon da 3-0 lık Kupa rövanşı Maçında Maçın hakemi Bir gecede nasıl Değişti.Kimler Oyuncuları.v.s. Tehtid etti Ve Maç Birşekilde 5-1 Trabzon lehine Bitip elenmişliği...Bursadaki Bütün Bursasporlular Beşiktaştan Çok Trabzondan nefret eder. Oysa Benm düşüncem Fenere Kıyak Yapılacak Diye Bu hafta Trabzonun Hakem tarafından Doğranacağı Yönünde.

Gündüz Feneri dedi ki...

göreceğiz..

juvenal dedi ki...

trabzonspor ne zmn hakem tarafından doğrandı da bu maçtada doğranacak..adamlar ortalığı öyle bir yangın yerine çevirdiler ki onların lehine bile hakem hatası olduğunda herkes hakem bilerek yaptı susmamız için diyerek üste çıkıyorlar..fenerbahçe lehine koca sezonda yapılan tek bir hata var gençlerbirliği maçında ki ofsayt gol dışında arasan bulamazsın.adamların her maç lehine en az 1 kritik hata yapılıyor ama hala ağlıyorlar pes..

Adsız dedi ki...

Gunduzfeneri Bu akşamki Maçınızdan Sonrada Bir yazı yaz Güzel kardeşim...Hakemler hakkındaki Düşüncelerin Hala aynımı acaba... Arkana dönüp bakma Sadece Antep Maçını izle Ve düşün.Neden Fenerbahçe den Bu kadar nefret ediliyor :)