8 Nisan 2011 Cuma

Kritik viraj

Geçen hafta Kuddusi'nin katlettiği, 2 net penaltıyı vermediği maçta Bursa'ya karşı 2 puan kaybeden Fenerbahçe, yarın akşam Eskişehir önünde belki de ligin en kritik maçına çıkıyor. Trabzon'un G.Saray deplasmanında şansının hiç de az olmadığını herkes biliyor; bu yüzden Fener'in puan kaybı, aradaki farkın bir anda 4 ya da 5'e çıkmasına sebep olabilir. Trabzon zaten hakemlerle birlikte ve kol kola oynadığı için G.Saray onları zorlasa da Bünyamin'den en az 1 tane kıyak görecektir maçta. Bu; penaltı, rakibe verilmeyen penaltı, rakibe yanlış kalkan ofsayt ya da Trabzon'un ofsayttan gol atması şeklinde tezahür edebilir. Kaldı ki bütün G.Saraylılar Trabzon'un kazanmasını istiyor bu maçta, bu durum da olaya ayrı bir boyut katıyor. Velhasıl o maçtan bir Fener taraftarı olarak beklentim yok. Fenerbahçe, şanlı tarihinde hep yaptığı gibi kendi göbeğini kendi kesmek durumunda.

Bülent Uygun ile sert bir takım hâline gelen ve evinde 10 maçta hiç yenilmeyen Eskişehir, 4-2-3-1 ile alanı daraltan, rakibe boşluk bırakmayan ve önce 1 puanı hedefleyen bir anlayışta olacaktır yarın akşam. Kadroyu şu şekilde bekliyorum:

Ivesa - Koray (Diego), Sezgin, Nadarevic, Volkan - Pele, Doğa - Burhan, Sezer, Erkan (Serdar) - Ümit (Batuhan)..

Bu kadro, olabilecek en yüksek gayret ve motivasyonla oynayacağı, ayrıca mükemmel seyircisini de arkasına alacağı için Fener'den puan alabilecek kudrette bir ekip. Bireysel bir hata ya da duran toptan gol yemezlerse şanslarını yüksek görüyorum. Hele öne geçerlerse Fener'in maçı çevirmesi çok zor olur. Zaten 10 maçlık galibiyet serisinin son 3-4 maçında ve puan kaybedilen Bursa maçında Fenerbahçe, kalitesinin uzağında bir oyun oynadı ve formunun da giderek düştüğü izlenimini verdi bize. Umarım bu maç, yeniden çıkışa geçildiği ve yeni bir serinin başladığı maç olarak kayıtlara geçer.

Fenerbahçe'nin maça hangi kadroyla çıkacağı ise meçhul. Benim beklentim şöyle:

Volkan - Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos - Mehmet, Cristian, Emre, Özer - Alex - Niang..

Bence sahaya çıkması gereken kadro da bu zaten. Sadece son haftalarda takımın en fazla koşan oyuncusu olmasına rağmen bal yapmayan arı görünümündeki Özer'in yerine orta sahanın solunda Caner denenebilir ama bu maç, böyle denemelerin yapılacağı bir maç değil nitekim. Yazılı ve görsel basında Mehmet'in ön libero olduğu, Cristian'ın yerine Stoch'un oynadığı ya da Niang'ın solda, Semih'in santrforda olduğu fantezi kadrolar uçuşuyor adeta ama bence Aykut hoca yukarıdaki 11'i sürecek sahaya. Bir kere Selçuk'un yokluğunda Cristian, takımın topa sahip olması ve oyunu kontrol etmesi için olmazsa olmaz unsur. Camiayla bir türlü barışamayan bu oyuncunun hakkının biraz yendiğini ve son haftalarda hiç fena oynamadığını düşünüyorum. Ayrıca Mehmet, sezon başındaki görüşlerimizin aksine sağ kanatta daha faydalı oynuyor bu yıl. Ön liberoda oynadığında ise takım organizasyon konusunda sıkıntı yaşıyor (bkz. içerideki G.Saray maçı).

Bunun yanında (Dia'nın olmadığını düşünürsek) Stoch ve Semih'in, kulübeden oyuna direkt etki yapabilecek silahlar olarak kenarda oturması da Fener'in lehine olur. Bütün bu silahları sahaya sürüp yedek kulübesine Cristian ve Özer'i oturtursanız, işler iyi gitmediğinde bunları mı alacaksınız oyuna? Saçmalık..

10 maçlık serinin ilk 5-6 tanesinde ortaya koyduğu azim ve kararlılığı sergilerse; ayrıca Alex, Niang ve Andre Santos istekli olursa Fenerbahçe'nin maçı kazanacağını düşünüyorum. Emre'nin dönüşü çok ama çok önemli.

2 yorum:

WarBlood dedi ki...

Bütün Galatasaray'lılar Trabzon'un kazanmasını istiyor deme be hocam.Büyük bir kısmı desen anlarım ama,hepsi dediğinde iş değişiyor.Gerçek Galatasaray taraftarı,her ne şartta olursa,Galatasaray'ın kaybetmesini istemez,istememeli.Azınlıkta da olsa benim gibi düşünen Galatasaray taraftarı var,o yüzden bütün Galatasaray'lılar deme lütfen...

Gündüz Feneri dedi ki...

@warblood

eyvallah, haklısın..