3 Nisan 2011 Pazar

Rezillerin, rezilliğin ligi

Geçen sene İbrahim Toraman ve Rüştü son maçta bütün ülkenin gözü önünde Bursa'ya şampiyonluğu verdi. Rüştü, Fener-Trabzon maçından önce Trabzonlu oyuncuları arayıp "size güveniyoruz" dedi. Egemen, Giray ve Onur, kendilerine giren-çıkan hiçbir şey yokken hayatlarının en gayretli maçını oynadı son hafta. Bütün Türkiye Fener'e karşı birleşti ve sonunda o zavallıların hepsi sevindi. Resmen bayram yaptılar. 27 senedir futbol seyrediyorum, ciddi bir taraftarım ve muhayyilemde, bir taraftarın "rakibinin rakibini tutması" kadar zavallı, ezik ve kancıkça bir tavır bilmiyorum. Ama bu ülkede o kadar çok ezik var ki, dünya üzerindeki bütün abaküsleri yan yana koysan yine sayamazsın.

Trabzon bu sezon başından beri hakemlerle en az 13-14 puan kazandı. Geçen hafta G.Birliği'ne ofsayttan beraberlik golünü attı. Beşiktaş ve Antep'i deplasmanda (yenik durumdayken) hakemlerle yendi. Kasımpaşa ile oynarken rakibin 2 ya da 3 penaltısı verilmedi, ki bir tanesi uzatma dakikalarındaydı. Ama başkanı da teknik direktörü de ağlamaktan hiç usanmadı haftalar boyunca. Ve bu akşam muratlarına erdiler. Yaptıkları propagandanın sonucunu bugün aldılar.

Bunun yanında internet sitelerinde, bloglarda "Fenerbahçe'nin maçlarında sert oyuna müsamaha gösteriliyor" diyen reziller bu akşamki maçtan sonra ne düşünüyor, en ufak temaslara faul çalan hakemi gördükten sonra ne diyorlar, merak ediyorum. Muhtemelen yine utanmamıştır onlar ama biz artık sıtkımızı sıyırma noktasına geldik. Maçla ilgili hiçbir şey yazmak istemiyorum. Fenerbahçeli oyuncuların her birini bir taraftar olarak alnından öpmek isterdim sadece. Her zaman "böyle oynasınlar canımızı yesinler" diyoruz, hâlâ aynı şeyleri söylüyorum. Bu kadar çok kedinin-köpeğin bir kulübe karşı birleşip içlerinden birinin başarısıyla sevinmesi çok komik ve insana o hedef takımı tuttuğu için gurur duyduran bir şey. Bunlar her sene Fener'e karşı birleşsin, sezon sonunda içlerinden biri şampiyon olsun; sonra hep beraber sevinsinler. Bu sadece Fener'i yüceltiyor, hepsini birden ise itin g.tüne sokuyor; haberleri yok.

Fenerbahçe 0 - Bursa 0

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hangi ligi yazıyosun hacı sen? Guatemala ligi mi? Daha doğrusu hangi ligi izliyorsun?

juvenal dedi ki...

bu akşam istediklerini aldılar.bu kdr önemli bir maça kuddusi müftüoğlu gibi rezil bir hakemin atanmasından belliydi birşeyler olacağı.

bu adamlar bilmiyor mu fenerbahçenin hakemleri satın alamayacağını.biliyorlar ama öyle bir baskı kurdular ki hakemlere artık kim gelse fenerbahçe penaltı atamaz,rakipleri 10 kişi kalamaz.sen hakemlere bu kdr satılmış dersen onlarda satılmadıklarını göstermek için fenerbahçe'nin hakkını çatır çatır yerler.

gençlerbirliği maçındaki ofsayt gol dışında lehimize tek bir hata yok.adamlar sayısız penaltıyla maçlar kazandılar,maçlarının 3 te 1'ini 10 kişi kalmış takımlara karşı oynadılar,aleyhlerine 3 sezondur penaltı çalınamıyor ama hala utanmadan,arsızca,yüzsüzce fenerasyon diyebiliyorlar.bu maçta sonra bile hakem fenerbahçe forması giymişti ya da maçtan sonra hakemi yendik diyebiliyorlar.böyle rakiplerimiz olduğu için utanıyorum.

serdark dedi ki...

fix fenerli konusmasi, ilk iki cumleden sonrasini oku(ya)madim..

juvenal dedi ki...

eğer okuyamıyorsanız,gerçekler işinize gelmiyorsa defolun buradan.merak etmeyin haftaya galatasaray sizi yener başkanınız,teknik direktörünüz,futbolcularınız hatta kedileriniz bile mağdur edebiyatına,ağlamaya başlarlar.

Adsız dedi ki...

@serdark
bende seni okuyamadım rengarenksin
, farkındaysan sizi birleştiren biziz buradasın fb nin blogunda tıpkı diğer renk cümbüşlerin gibi ,okuyamıyorsan niye yazıyorsun :-)

@adsız

bu ligde guatemale liginden beter işler oluyor .