15 Şubat 2011 Salı

Zavallı bir adam

Daha birkaç hafta önce Karabük karşısında 83. dakikada maç 0-0 iken, rakip sağ bekin kendi kalesinin doksanına vurduğu kafayla maçı kazanan Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener, dünkü Fener-Kayseri karşılaşmasında Kayseri kalecisinin maç başında yaptığı hatanın manidar olduğuna ilişkin (kendince ironik ama bizce zekâ yoksunu ve zavallı) bir takım açıklamalar yapmış. Son haftalarda biraz fazla konuşmaya başlayan bu vatandaşın ağzı ne zaman kapanacak, birileri kendisine ne zaman gereken cevabı layığı ile verecek, bunu çok merak ediyorum.

Trabzon'un bu yıl oynadığı 21 maçın 7'sinde rakip takımlara kırmızı kart çıkarıldığını, Gaziantep deplasmanında Bünyamin'in karnından uydurduğu penaltı ve kırmızı kartla galip gelindiğini vs. hiç kimsenin hatırlamadığını zannediyor muhtemelen. Ayrıca geçen sene Fener şampiyon olmasın diye Bursa'ya (sahaya çıkmadığı halde) verilen 9 puan, son haftalarda çalınan abuk-sabuk penaltılar, ligin son haftasında Toraman ve Rüştü'nün maçı nasıl sattığı vs. daha hiçbirimizin aklından çıkmamışken... Aynı tablo Trabzon maçlarında da görülecek ilerleyen haftalarda, biz buna hazırız. Zaten ligin ilk yarısında 2-3 tane ucuz penaltıyla onca puan kazandı Trabzon, onlar olmasa şu anda ilk 2'de bile olmayacaktı, o da ayrı konu. İkinci yarıda maçları biraz olsun âdilane bir şekilde yönetilmeye başlanıp puan farkı kapanınca, daha bu haftadan bu tarz konuşmalara başladılar ya, gerçekten yazık.

Şurası çok açık: Trabzon korkuyor. Fener'in büyüklüğünden, karizmasından, teknik adamı ve oyuncu kadrosunun kalitesinden, camiasının bütünleşmesinden, iştahından.. Fener'in her şeyinden korkuyor. Ama korkunun ecele faydası yok, bunu bu yıl görecekler umarım.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

etekleri tutşanların bu yarışta yeri yok demektir lig yarışı bursa ile Fenerbahçe arasında geçeceğe benziyor.

Adsız dedi ki...

iğrenç bir adam bu sadri şener, daha geçen gece erman ve çakar bunu kast ederek 90'larda bir hakeme şike parası verdiğini de söylediler. çakar şöyle dedi: ilk 6 sıradaki takımlardan birinin başkanı ve bundan 15 sene önce falan yine başkandı.. şener'den başkası olamaz. hakem satın almış bir avrupa maçında, kendi söylemiş erman'a.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'nin hangi teknik adamından korkuyor Trabzonspor. Ortada bir teknik adam gerçeği var da biz mi göremiyoruz. Aykut Kocaman tamamiyle Fenerbahçe'nin efsane teknik adam eksiğini kapatmak üzerine yazılmış bir senaryodur. Efsane oyunculuktan efsane teknik adamlığa devşirilmeye çalışılıyor ama bu boş bir uğraş.

Gündüz Feneri dedi ki...

@adsız

valla kardeş, kendince mantıklı bir tespit yapmışsın, bakış açının haklılığını da teslim ediyorum.

ama benimkisi tamamen subjektif bir görüş. inan bana, 1983'ten beri seyrettiğim şu ülke futbolunda süleyman seba'dan sonra gördüğüm en düzgün insan aykut kocaman. bu bakışımın taraflı olduğunu söyleyeblirsin, ben de sana "eğer taraflı olsa birinci seba demem, aykut derim" diye cevap veririm. ben şu anda gs, bjk ya da ts taraftarı olsam, fener'in teknik direktörü olduğu için değil, bu kadar düzgün bir adam olduğu için aykut'un başarılı olmasından korkardım. çünkü biz ne diyoruz? fatih terim mesela.. allah tarafından bana fener'in başında şampiyonlar ligi'nin kazanacağına dair teminat gelse bile terim'i fener'de istemem ben.. öyle bir karakterle başarılı olacağıma, adam gibi yarışıp başarısız olmayı tercih ederim.

aziz yıldırım'ın sevmediğim onca yönünün yanında en sevdiğim yanı da bu: herifin adam gibi bir duruşu var. gs ya da bjk şampiyon olacağı zaman 13 senedir yanına diğerini yancı olarak alıp karı gibi ağlamadı, diğer üç kulübün başkanı gibi. "biz şampiyon olalım, bjk kupayı alsın" demedi.. aynı matbaadan afiş bastırıp maçlara onunla çıkmadı.. bu adamların hepsi zavallı.. ve hiçbiri erkek değil.. fener'de ise böyle bir adam yok, en çok bununla guru duyuyorum. aykut böyle olsun, takımı böyle oynasın, şampiyon falan da olmayalım.. onun adamlığı şenol güneş, hagi ve schuster'in toplamından bile fazla, biz bunlarla mutlu oluyoruz. siz de şampiyonluklarla olun..

Adsız dedi ki...

aykutu severdim bende.ama devre arasındaki hakem açıklamasından sonra göründüğü gibi mülayim olmadığını düşünüyorum.

vede gereksiz ciddiyeti var.negatif enerji dağıtıyor.futbol eğlencedir ama aykut sanki atom mühendisliği yapıyor gibi hali var.espirisi yok.

çok fazla kasıyor aykut.

UyAha dedi ki...

"ligin son haftasında Toraman ve Rüştü'nün maçı nasıl sattığı vs. daha hiçbirimizin aklından çıkmamışken..."

sen birilerini gönül rahatlığıyla satıcı ilan edebilirsin ama bunu bir başkası ima edince zavallı bir adam oluyor öyle mi?

komiksin..

Gündüz Feneri dedi ki...

@uyaha

toraman ve rüştü'nün o maçı sattığını beşiktaş taraftarları bile söylüyor bugün. ha, olan olmuş, giden gitmiş. ama fener'e yöneltilen şeyler hep sübjektif kanaat, oysa rüştü'nün fener-trabzon maçından önce trabzonlu oyuncuları aradığı da ortaya çıktı, "size güveniyoruz" demek için... bırak bu işleri...