14 Şubat 2011 Pazartesi

Kocaman'dan doğru kadro

Aykut Hoca korktuğum şeyi yapmadı ve gördüğüm kadarıyla Emre'nin eksikliğinde olabilecek en doğru ve efektif kadroyu sahaya sürüyor. Gazetelerde ve internet sitelerinde Cristian ve Selçuk'un orta sahada yan yana oynayacağı gibi, tüylerimizi diken diken eden haberler gördük sabahtan beri ama Kocaman, sezon başından beri elli kere yazdığım ve değindiğim bu cinayeti bu kez işlemedi ve Topuz'u göbeğe çekerek Özer'i sağa koydu. Yabancı kontenjanı nedeniyle Stoch'u oynatamıyor ve bir yandan da Özer'i kazanmaya uğraşıyor. Eğer Özer yine hayal kırıklığı yaratırsa Stoch'u oynatmak adına savunmadan bir stoperi kesebileceği gibi, Niang son haftalardaki o uyuşuk ve bitkin görüntüsünde olursa Semih'i de ileri sürebilir. Niang'ın sol çizgide oynamaması ayrıca güzel. Bu maçtan ümitliyim.

Kayseri ise Tolunay döneminde olduğu iticilik seviyesinin çok uzaklarında, Şota ile birlikte inanılmaz sempatik bir takım hâline gelmiş durumda. Şota, bu ülkede benim en sevdiğim hoca konumunda şu anda ve kendisini bir gün Fenerbahçe'de görev almış olarak görmeyi de cân-ı gönülden isterim. Fener bugün yenilse, onun takımına yenildiği için de minimum seviyede üzülürüm. Ama o zaman da Kayseri'nin şu an bir Fener taraftarı olarak inanılmaz bir antipati ile baktığımız Bursa ve Trabzon'u geçmesini beklerim. Yoksa hiç yenmesinler bizi :)

Şaka bir yana, Fener'in kazanmasını bekliyorum.

6 yorum:

WarBlood dedi ki...

Hoca,futbolcu,taktik,teknik farketmiyor,Fener kadıköydeki hedef maçlarda bir şekilde kazanıyor.Bu durum aynen devam eder gibi görünüyor.Umarım yanılırım,yanılırsın :)

Adsız dedi ki...

güzel ve isabetli yorumlar, tahminler. bu havayla şampiyon olacağız inşallah.

burak

İ.N.L dedi ki...

Blog yazılarını uzun zamandır takip ediyorum.Düşüncelerin ve yorumların kesinlikle taraflı olmamakla beraber kendi takımına yeri geldiği anda eleştirsel bir bakışla yaklaşman takdirle karşılanması gerek.Bugün kazanmanıza gelince büyük bir adım olarak görüyorum. Bjk maçı zor olacak özellikle Guti oynarsa.ama olası olumlu bir sonuçta artık şampiyonluğun yakın olduğunu düşünüyorum.Başarılar.

Hagi_10 dedi ki...

Daum dönemine geri döndü fenerbahçe. o sistem gereği temposuz ama bol paslı ve topa sahip olma temelli bir futbol oynuyordu fenerbahçe. böylece de maçın temposunu belli seviyede tutup önemli maçlarda üstüne gelen rakiplerini rahatlıkla yenebiliyordu. aykut sezon başında bunu değiştireceğinin sinyallerini vermişti ama pes etti anlaşılan. o da eski sisteme döndü ve üzerine gelen her takımı yeniyor. haftaya beşiktaş'ı da rahatlıkla geçecektir fenerbahçe. fenerbahçe'nin asıl zorlanacağı maçlar kendisine karşı kapanan takımlarla yapacağı maçlar olacak. böyle oldu mu kilidi açmakta zorlanır işte o sistem. yalnız bu sene bir şansı var fenerbahçe'nin ligin altı üstü çok belirgin ve çok fazla hedefsiz takım var ligde. bu da gelen takımın 'hiç değilse 1 puan' demesini engelleyebilir. birkaç hafta öncesinde hiç sanmıyordum ama fenerbahçe bu durumda sürpriz bir şampiyonluk alabilir.

adsiz yazdim diye isim istemeyin kirilirim dedi ki...

galatasaray da basbakan konutlarindaki performansiyla surpriz bi sekilde ligde kalacak gibi gorunuyor

Hagi_10 dedi ki...

@adsiz yazdim diye isim istemeyin kirilirim, evet gerçekten çok yaratıcı ve zekice bir espri kutlarım.