26 Şubat 2011 Cumartesi

Dean Richards

Dean Richards'ı bu ülkedeki pek çok futbolsever tanımaz. Şayet CM denilen inanılmaz oyun bir zamanlar hayatımıza girmese, muhtemelen biz de tanımazdık. Hoş, Tottenham'da forma giydiği için adı pek çok futbolsevere aşinadır ama kendisini bugün kim hatırlıyor?

CM oyununun en mükemmel versiyonlarından olan 98-99 sürümünde İngiltere Birinci Ligi'nde Sunderland ve Wolves diye iki muhteşem takım vardır. Sunderland zaten o kadar müthiş bir mali güce sahiptir, o kadar mükemmel bir kadrosu vardır ki, neden o ligde olduğunu anlayamazsınız. Ben bu takımla önce o ligi kazanıp EPL'ye yükselmiş, ilk yılımda orayı da kazandıktan sonra ertesi yıl Şampiyonlar Ligi'ni almıştım. Ne güzel günlerdi..

Wolves ise Sunderland'e nazaran daha küçük bir stada, daha az paraya sahiptir ama forvetinde Robbie Keane leblebi gibi (bir sezonda 45-50 civarı) gol atarken, defansında her maç ya 9 ya da 10 ile oynayan Dean Richards diye bir canavar vardır. Ne olursa olsun sezon sonunda 9 milyon dolar gibi bir fiyata büyük takımlardan birine gider. Eğer Wolves'u siz aldıysanız kontratının son senesinde görünür, hemen yenilemeniz gerekir vs.

İşte o Richards, CM oyununun öngördüğü üzere sonraki yıllarda gayet iyi bir oyuncu olmuş, oyundaki kadar abartılı bir kariyer inşa etmese de Tottenham'a transfer olarak beklenen hamleyi yapmıştır. Biz sonraki yıllarda (son birkaç senedir) nereye kaybolduğunu merak eder ama öğrenmek için hiçbir çaba sarf etmezken, meğer kendisi bu süre zarfında kansere yakalanmış. Ve bugün itibarıyla da hayata gözlerini yummuş. Daha 36 yaşında olan bu kapı gibi defans oyuncusunun huzur içinde yatmasını dilerim. Toprağı bol olsun.

Hiç yorum yok: