21 Ekim 2010 Perşembe

Zavallılar #2

27 senedir Türk futbolunu takip eden ve Fener taraftarı olan bir insanım. Bunca senelik macerada futbol mevzuunu konuştuğum sayısız insan oldu doğal olarak; içlerinde çok bilgili olanları da vardı, cahil olanları da, kafası hiç çalışmayanları da.. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, şu G.Saray taraftarı blog yazarı tüysüzler kadar geri zekâlılarına hayatımda hiç rastlamadım. Aynı zamanda kendi kulüpleri hakkında bu kadar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlarına da.. Rijkaard gibi hiç değilse (birkaç çirkef hareketi ve rakip futbolculara-teknik adamlara saldırması dışında) diğer futbolseverlerin takdirini kazanan bir adamın daha külleri soğumadan yeni hoca arayışları üzerine kafa patlatan da onlar.. Türk futbol tarihinin gördüğü en ahlâksız, en çirkef, en haysiyetsiz insan müsveddesinin peşine takılan da.. Hiçbirisi "G.Saray'da sorun nedir, nasıl halledilir ve kulübün selayeti için gerekli şartlar nelerdir?" diye düşünmeden "umut fakirin ekmeğidir" düsturundan hareketle her yeni başlangıçta zafer nağmeleri tutturuyor senelerdir. Ne demek istiyorum? Adnan Polat ve Sezgin gibi iki kan emici vampir kulübe musallat olmuşken, yeni gelen hocanın başarılı olmasını istemek nasıl bir zihniyettir? Takımdaki bütün sorunlar bir yana en büyük kangren hâline gelen skandal bir başkan ve yardakçısı bu kulüpte kaldığı müddetçe gün yüzü göremeyeceklerini hiçbiri düşünmüyor mu? Hal böyleyken Hagi'nin "kısa vadede" başarılı olup o ikisine daha fazla kredi sağlaması kulübün yararına mıdır, zararına mı? Bunları hiçbiri aklından bile geçirmiyor. Hakikaten komik bir durum var ortada.

Hoş, Hagi isimli o ahlâk yoksununun başarılı olması da hiç ama hiç mümkün değil. Bu taraftar değil miydi, Türk futbol tarihinin en büyük hocası Luce gönderilip Terim geldiğinde çıldırıp ona tapınan? Yine bu taraftar değil miydi, allah diye taptıkları o Terim'i küfrederek gönderen ve Hagi'yi kucaklayan? O taraftar değil miydi, Hagi'yi bütün stat olarak "hırsız Hagi" diye küfredip gönderen? Bu taraftar değil miydi, bir total futbol duayeni diye kucakladığı Rijkaard'ı istifaya davet edip gönderen? Türk futbol tarihinin en iki yüzlü, en pişkin, en nankör ve en kör taraftarı, şimdi bu ülkeye gelmiş en ahlâk yoksunu spor adamını tekrar bağrına basıyor. Onun, bugüne kadar çalıştığı tüm takımlardan kovulduğunu, hiçbir takımda eli-yüzü düzgün bir başarısının olmadığını ve teknik direktör olarak da son derece yetersiz olduğunu hepsi unutmuş durumda.. Hepsini geçtim, şunu bile düşünemeyecek kadar zekâ yoksunu bir durumdalar: "Eğer sezon sonunda olsak ve hocayı belirlemek için önlerinde 3-4 hafta olsa, Polat ve şürekâsı yine Hagi'yi mi getirirdi?" Bu sorunun cevabının evet olmadığını hepimiz biliyoruz. Denize düşen biri misali kendi g.tünü kurtarmak için Hagi'ye sarılıyorlar, olay bu kadar basit. Eğer ligde 5, 6. falan olurlarsa, onu da tükürüp bir kenara atacaklar camia olarak...

İnsan, ezelî rakibine böylesi bir geri zekâlı güruh hükmederken onları yenmekten de zevk alamaz oluyor. Şu hâle düşmüş, rezil yönetimi ve iki yüzlü taraftarı ile Ali Sami Yen'in kemiklerini sızlatan bu takımı yensen ne olur, yenmesen ne?

3 yorum:

gramscian dedi ki...

hayir, cingenelere hakaret etmis olmuyorsun, bildigin irkcilik yapmis oluyorsun. allah askina adama cingene demek bu yaziya nasil bir katki sagliyor, lutfen don bir daha oku. yani irkcilik hakkinda hicbisi okumamis olsan da, izledigin bunca film sana bu terbiyeyi vermis olmasi lazim. nasil boyle bir hata yapabilirsin? lutfen bir olgunluk goster ve en azindan simdi geri don ve o cumleleri sil, ben de kisisel olarak seni okumaya devam edeyim..

Gündüz Feneri dedi ki...

ben herhangi bir şey yaparsam bunu sen ya da bir başkası beni okumaya devam etsin diye yapmam kardeş. ben burada düşüncelerimi paylaşıyorum, okuyup okumamak muhatapların kendi bildiği bir şeydir.

ama bu durum, senin bakış açının doğru olduğu gerçeğini değiştirmez. hagi'ye olan sınırsız, sonsuz iğrentimin ifadesi bu olmamalı. bu yüzden nazikçe dile getirdiğin tavsiyeni dinliyorum. selametle..

murat dedi ki...

"Türk futbol tarihinin gördüğü en ahlâksız, en çirkef, en haysiyetsiz insan müsveddesi" bir insana böyle ağır hakaretlerde bulunmak bu kadar kolay olmamalı..tamam blog sizin istediğiniz gibi işkembeden sallayabilirisiniz ama şu cümlenin altını biraz doldurun lütfen..ne yapmış hagi? volkan gibi götüyle top mu stop etmiş ya da tribünlere orasını burasını mı göstermiş? tuncay,mehmet yozgatlı gibi takım otobüsünün üstünde şampiyonluk kutlaması yaparken taraftarlarla birlikte ezeli rakibine "laylalal....a.s. galatasaray diye küfür mü etmiş? yasin çakmak gibi galatasaray galibiyetinden sonra "keşke her hafta galatasarayla oynasak" diyerek rakibine saygısızlık mı etmiş? hagi şimdi tüm bu adamlardan daha ahlaksız öyle mi?