17 Ekim 2010 Pazar

Aklınızı alır

OK Go belki müzikal olarak çok parlak bir grup değil, zaten müzikten çok kliplere kafa yoruyormuş gibi görünmeleri, bu gerçeğin kendilerinin de farkında olduğuna bir dalalet kabul edilebilir. Yapmak istedikleri şeyi mükemmel şekilde yaptıkları sürece, bizler için bir sorun yok, olmamalı da zaten..

Sonuçta gruplar müziği, "içlerindeki bir ateşi" söndürmek için yapıyor belki, belki "kendilerini gerçekleştirmek" için, belki yapacak başka bir şeyleri olmadığı ya da başka bir şey bilmedikleri için.. Çoğu büyük grubun çoğu üyesi bu soruya farklı cevaplar verir ama hiçbirisi "para kazanmak ya da şöhret olmak için" demez.. Ama öte yandan aslında hepsi, hatta bir sanat yapıtı ortaya koymuş bütün kişiler, o yapıtın "mümkün olan en geniş kitleye" ulaşmasını da deli gibi ister. İşte, eğer klipleri olmasa, belki de bu mertebeye müzikleri ile asla ulaşamayacak olan OK Go elemanları, günümüzün YouTube gençliğine o vasat müziklerini ulaştırmanın en mükemmel yolunu bulmuşa benziyor ve bu konuda yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar!

Şimdiye kadarki, artık bir elin parmağını geçmiş bulunan olağanüstü kliplerine browser'ınızdan ulaşabilirsiniz ama bu postun konusu, elemanların son icraatı olan "White Knuckles" isimli akıl almaz video. Daha önceki videolarda, hatta müzik tarihindeki bütün mükemmel videolarda perde arkasında "inanılmaz bir beyin" ve o beyinden çıkmış muazzam bir fikir ile, bunun zanaat sahibi "insanlar" tarafından kusursuz şekilde uygulanışını gördük ekseriyetle.. Ama bu seferki farklı; bu sefer işin içinde bu saydıklarımızın hepsinin yanında "zekâ sahibi olmadıklarına inanmanın çok zor olduğu" hayvan dostlar da mevcut.. OK Go'nun bütün kliplerinin olayı zaten onların "tek planda ve tek seferde" çekiliyor olması.. Sinemada bu teknik çok riskli olduğu ve insanlar tarafından bile uygulanması çok çok zor bulunduğu için nadiren tercih edilir. Çünkü en ufak bir hata her şeyin yeniden başlaması demektir. İnsanlar bile bu konuda bu kadar zorlanırken köpeklere bu kadar akıl almaz bir ezber nasıl öğretilir, bunlar nasıl hayvanlardır, insanın hafsalası almıyor. Bize de, bu kliplerin tadını çıkarırken emek sahibi herkese hayranlıkla teşekkür etmek kalıyor..

Hiç yorum yok: