9 Mayıs 2010 Pazar

Yakışır sana!

Bucaspor, zor geçmesi beklenen maçta Kayseri Erciyes'i 4-0 yenerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkmayı başardı. Nüfusu 1 milyona dayanan ve son 10 yılda inanılmaz bir hızla büyüyen bu önemli ilçenin mütevazı takımı, son 4 maçta 9 puan kaybederek yüreklerini ağızlarına getirdiği taraftarlara da hayatları boyunca unutamayacakları müthiş bir mutluluk yaşattı böylece. 7 yıldır Süper Lig'de takımı olmayan İzmir futbolu için ne kadar güzel bir olay..

Sezon boyunca Erman Güraçar ve Yılmaz Özlem gibi 36-37 yaşındaki "kaşar"ların liderlik ettiği genç kadro, inanılmaz bir mücadele gösterdi. Zaten Bucaspor bilindiği gibi şu anda Türkiye'nin en iyi altyapılarından birine sahip. Çoğunluğu oradan yetişen oyuncular arasında Batdal ve Sercan bu yıl öne çıkan isimlerdi ama önümüzdeki dönemde bunların gerisi de gelecektir. Ayrıca bu iki oyuncunun Süper Lig'de her takımda oynayabilecek kapasitede olduğunu da eklemek gerekir.

Şimdi bu büyük başarının üzerine imkânları çok daha geniş olan Altay, Karşıyaka ve daha alt liglerde sürünen Göztepe şapkalarını önüne koyup iyi düşünmeli; Buca'yı da kendilerine örnek almalı...

Hiç yorum yok: