2 Mayıs 2010 Pazar

Marek Sapara

Dünkü maçlardan aklımda en çok hangi oyuncular kaldı diye düşündüğüm zaman, listenin en başında tartışmasız bir şekilde Marek Sapara geliyor. Yıllardır adı Beşiktaş ile anılan, Rosenborg'da sergilediği performansla pek çok takımın transfer listesine giren orta saha yıldızı, ilginç bir şekilde devre arasında (2.2 milyon avro karşılığı) A.Gücü'ne transfer olmuştu. İlk maçlarında hem onu, hem Vittek'i, hem Geremi'yi hem de Rajnoch'u dikkatle seyretmeye çalıştım. Takıma ve birbirlerine alışma evresini geride bıraktıktan sonra her biri yavaş yavaş formlarını bulmaya başladı ama Sapara'nın futboluna doyamadan maalesef sezon bitecek. Bu oyuncu, bağırarak iddia ediyorum ki, Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncularından biri. Şu an itibarıyla da Emre'den sonra ligin en iyi oyuncusu. Aynı bölgede oynadığı Elano (oyun tarzları çok benziyor) ile mesela, kıyasladığımız zaman hem fiyatları hem de performansları arasında dağlar kadar fark var. Her ikisi de Sapara lehine elbette...

Dün 4-2-3-1'de Vittek'in arkasında takımın beyni olarak görev yaptı Sapara ve yaptığı her harekette, her top alışında, her pas verişinde adeta paçalarından kalite akıyordu. Üç büyüklerde rahatlıkla oynayabilecek olan bu oyuncuyu kim akıl edip getirdiyse tebrik etmek lâzım. Gelecek haftaki Fener maçında sahanın en iyi oyuncularından biri Sapara olacaktır, şahsen benim en çekindiğim oyuncu o. Gelecek yıl da A.Gücü'nün sahadaki patronu olarak, ilk 4'e oynayacağını tahmin ettiğim takımına büyük katkılar sağlayacaktır. Bu yazdıklarımı Fener maçından sonra ulusal basında da dillendirilirken görmek, benim için şaşırtıcı olmayacak.

3 yorum:

Olympian dedi ki...

bizim icin de sasirtici olmayacak, egomanyak herif :)

dilleme milleme demisken aklima geldi; ugra bi ara :)

Gündüz Feneri dedi ki...

o anlamda söylemedim onları. yani "bunları ulusal basında da göreceğiz çünkü o maçta da iyi oynayacak" anlamında söyledim.

ayrıca o anlamda da söyleyebilirim yani, ne olmuş? şu blogu devamlı okuyanlar bu hadiseye kaç sefer rastladığını unutmuştur diye düşünüyorum. yani söyleyecek olsam söylerim, ama söylemedim :) neyse, liverpool maçı başlıyor, ona bakalım şimdi..

Olympian dedi ki...

ha su mac. chelsea rahat koyar :)